eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A spanyol Ansu Fati (b) és a marokkói Hakim Zijes a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Marokkó-Spanyolország mérkőzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 6-án.
Nyitókép: MTI/AP/Francisco Seco

Bombameglepetés - Marokkó kiejtette a vb-n Spanyolországot

Tizenegyesekkel dőlt el a labdarúgó-vb nyolcaddöntője.

A marokkói válogatott története legnagyobb sikerét elérve a legjobb nyolc közé jutott a katari labdarúgó-világbajnokságon, mivel a keddi nyolcaddöntőben gól nélküli rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 3-0-ra legyőzte a spanyol együttest.

Az első félidő spanyol mezőnyfölényt és kevés helyzetet hozott, a még alacsonyabb iramú második pedig még kevesebb lehetőséget vonultatott fel. A torna második hosszabbításos meccsén a ráadásban már igyekeztek döntésre jutni a felek, de a helyzetek kimaradtak. Az idegek harcában a spanyolok egy tizenegyest sem értékesítettek, Marokkó viszont hármat is, így második nyolcaddöntős fellépésén első sikerét aratta a kieséses szakaszban.

Az utolsóként talpon maradt afrikai válogatott a szombati negyeddöntőben Portugáliával vagy Svájccal találkozik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×