eur:
392.84
usd:
366.69
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 18.Az aranyérmes ukrán Jurij Cseban a riói nyári olimpia férfi kenu egyesek 200 méteres versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janieró-i Rodrigo de Freitas-lagúnában 2016. augusztus 18-án. (MTI/EPA/Jose Mendez)
Nyitókép: MTI/EPA/Jose Mendez

Elárverezi érmeit az ukrán olimpiai bajnok

A hazájában folyó háború kárainak enyhítésére jótékonysági árverésre bocsájtja három olimpiai érmét - két aranyat és egy bronzot - Jurij Cseban ukrán kenus.

A 36 éves versenyző reményei szerint "hat számjegyű" amerikai dollárért kel majd el a három medál.

"Az olimpiai érmeim nem számítanak, ha Ukrajna nem bírja ki a szabadságért és függetlenségért folyó harcát" - írta Cseban az AP amerikai hírügynökségnek küldött levelében. Hozzátette, pesszimista azzal összefüggésben, hogy a sport önmagában képes megállítani a háborút.

Cseban 2012-ben és 2016-ban győzött 200 méteren, míg 2008-ban harmadik volt 500-on.

Érmeinek kikiáltási ára 75 000 dollár, az aukció jövő szombatig tart.

A kenus hozzátette, hogy honfitársától, Sztaniszlav Medvegyenkótól vette az ötletet az árverésre. A kosárlabdázó a Los Angeles Lakersszel 2001-ben és 2002-ben nyert bajnoki aranygyűrűjét bocsátotta árverésre, és 253 ezer dollár folyt be a háború kárainak enyhítésére.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×