eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor a futball és a politika viszonyáról posztolt

A miniszterelnök arra figyelmeztet, hogy ne lássunk bele olyat, ami nincs.

„A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!” – írja Facebook-oldalán a miniszterelnök.

Hogy mi adja a bejegyzés időzítését, csak találgatni lehet. A labdarúgó-világbajnokság vasárnap elkezdődött Katarban, aznap a magyar futballválogatott 2–1-re legyőzte Görögországon tét nélküli mérkőzésen, ez volt a 109-seres válogatottságával rekordot döntő Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzése. Orbán Viktor utána olyan videót tett közzé, amelyen nagy-magyarországos sálat viselve beszélget a szélsővel.

A Telex beszámolója szerint ezt szóvá tette a Zoran Milanović horvát államfő, bekérették miatta az ukrajnai magyar nagykövetet Kijevben, a román külügyminisztérium pedig azt közölte, elfogadhatatlannak tartanak mindenfajta revizionista megnyilvánulást, bármilyen formát is öltsön az.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×