eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook

V4-csúcs: újabb sálas képet posztolt Orbán Viktor, de van benne egy csavar is

Futballsálat kapott szlovák kollégájától a magyar miniszterelnök a visegrádi négyek kassai találkozója előtt.

Magyar–szlovák két jó barát! Indul a V4-csúcs Kassán! – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán, amelyre egy közös fotót posztolt Eduard Heger szlovák miniszterelnökkel, és kettejük nyakában egy szlovák szurkolói sál van.

A képnek az ad különös jelentőséget, hogy a magyar kormányfő a vasárnapi Magyaroszág–Görögország labdarúgó-mérkőzésről egy olyan képet posztolt, amelyen egy Nagy-Magyarországot is ábrázoló szurkolói sál volt a nyakában, és ez diplomácia vihart kavart. Többek között a szlovák külügyminiszter is kifogásolta a képet, így most a két miniszterelnök közös sálas képe üzenetértékkel is bír.

Eduard Heger Twitter-posztjából az is kiderült, hogy a szlovák kormányfő érkezett a sállal, és mint írta, azért vitte Orbán Viktornak, mert közeleg a tél. "Üdvözöltem a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktor Kassán a V4-csúcson, és mivel közelít a tél, adtam neki egy új sálat" – írta Heger.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×