eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Alberti-Hamlet Nóra/Facebook

Már magyar teljesítője is van a Túrák királyának

Bögölyfelhők, medvék, jégesők, 280 ezer méter szintemelkedés egy 148 napos túrán? Lehet Alberti-Hamlet Nóra után csinálni.

Teljesítette egy magyar nő az amerikai Continental Divide Trailt, amely egy 1978-ban létrehozott, 5000 kilométeres észak-amerikai túraútvonal az új-mexikói határtól Kanadáig (Montana állam).

Maga a teljesítő, Alberti-Hamlet Nóra a közösségi oldalán számolt be erről, és a Telex vette észre. Alberti-Hamlet Nóra 2019-ben már végigment a 4279 kilométer hosszú Pacific Crest Trail túrán - ez a Vadon című filmből lehet ismerős -, utána kezdett szemezni az annál is durvább kihívással.

A túra egy sivatagból indul, egy teheneknek létesített itatótól, innen kell vizet nyerni és a túrázóknak maguknak tisztítani.

A nő a túra elején eltévedt és meg is sérült egy homokviharban, és rengeteget sírt a fájdalomtól és a táj gyönyörűségétől is.

Szegélyezték az útját "bögölyfelhők", 4000 méteres hegyek, eltűnő út is, de a sok jégeső sem tette könnyűvé a teljesítést, nem beszélve a medvékről és a villámokról.

A túra 280 ezer méter szintkülönbségű volt, teljesítőjének 148 napig tartott.

Részletek:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×