eur:
392.35
usd:
365.87
bux:
66823.12
2024. április 26. péntek Ervin
Sztanyiszlav Csercseszov, a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután csapata 2-1-re legyőzte ősi riválisukat, a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a Groupama Arénában 2022. április 24-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Döntetlennel jöhet haza a Ferencváros Azerbajdzsánból

A Ferencváros 1-1-es döntetlent ért el az azeri Qarabag ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében. Folytatás jövő kedden.

Sztanyiszlav Csercseszov kijelölte a Qarabag FK elleni, idegenbeli BL-selejtezőre, a 18 órakor kezdődő mérkőzésre a Ferencváros kezdő tizenegyét. Szinte telt ház előtt játszik a két csapat.

Az orosz edző úgy döntött, nem változtat a pozsonyi találkozót kezdő tizenegyén. Így a felállítás: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni – A. Traoré, Zachariassen, Tokmac – Boli.

A Fradi a szokásosnak mondható idegenbeli szerelésében játszik, a hazai szurkolók mindenre reagálnak, a fehérek támadásainál lelkesednek, a fekete-zöldben játszó magyar bajnokot fütyülik. Az első percek kiegyenlített, óvatos játékot hoztak.

Wadji lendületes elfutása keltett izgalmat, de Botka jól helyezkedett, ki tudta rúgni a labdát.

A 15. percben máris szerepben a VAR. Egy távoli lövés kijött a kapusról, Esiti megpróbálta kapura küldeni, de felpörgött a labda, Knoester labdája kipattant a lécről, majd Boli a hálóba stukkolta, körülbelül hat méterről. Hosszan nézték a VAR-szobában a jelenetet, s rábólintottak a gólra. Qarabag–Ferencváros 0-1.

Civic a jobbösszekötő helyéről rúgott éles szabadrúgása kereste a bal felső sarkot, az azeri kapus szögletre mentett.

Elkerülhető gólt kapott a Ferencváros a 35. percben, Laidouni könnyelműen keresztbe passzolt labdájával kezdődött a Qarabag akciója. Zoubir ellen szabálytalankodtak a védők. Ozobic lapos, erős lövése éppen Dibusz előtt pattant meg, a kapus csak kiütni tudta, a mezőnyjátékosok közül elsőként eszmélő Owusu négy lépésről a kapuba lőtt, 1-1.

Egy gyors ellentámadás során Tokmac kiugratta Traorét, de a mali csatár már nem tudta megemelni a labdát, a kapus védett.

Milyen jó, hogy már ebben a szakaszban működik a VAR! Owusu beemelte a labdát a védők mögé, Vesovics elé. A jobbhátvéd beadott, Wadji a kapuba rúgta a labdát – de szerencsére túl korán ünnepelt a hazai publikum, a VAR-.vizsgálat észrevette a lesállást.

Vége az első játékrésznek.

Negyedórányi pihenő után folytatják.

Az 57. percben cserélt a Ferencváros, Thelander váltotta a megsérült Samy Mmaeét.

A veszélyesen pörgő labdát Dibusz Dénes szögletre ütötte, nem lett baj a sarokrúgásból.

Botka Endre sárga lapot kapott. Mustafazade is kiérdemelt egyet, Traoré megrúgásáért.

Csercseszov váltott, Bolit és Knoestert lehívta, Kovacevic és Vécsei beállt. A bosnyák védő hátáról szinte azonnal a Qarabag kapuja felé pattant a labda – a kapus rosszul lépett ki –, de Mustafazade menteni tudott.

Még ottani idő szerint este fél tizenegykor is majdnem 30 fok van, jól jött az ivószünet a játékosoknak.

Laidouni jól indult meg, de lőt, amikor jobb lett volna passzolni.

Eseménytelen percek után Kovacevic sárga lapot kapott. Owusu az oldalhálóba rúgta a szabadrúgást.

A csereként beálló Sheydaev gyönyörű cselek után belőtte a labdát, Mustafazade négy méterre a kaputól, ziccerben, nem találta el.

Tokmac egy eléje pattanó labdát 12 méterről a kapu fölé lőtt. Talán erz volt a második félidő legnagyobb ferencvárosi helyzete.

Owusu cselei után Wadji majdnem gólt lőtt.

Hét perc a hosszabbítás.

Vége a mérkőzésnek, 1-1-ről folytatják kedden.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×