eur:
394.03
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Gulácsi Péter kapus a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 22-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Münchenben lép pályára Németország ellen június 23-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nem jutott be az RB Leipzig az Európa-liga döntőjébe

Nem sikerült bejutnia az Európa-liga döntőjébe az RB Leipzignek, miután 3-1-re kikapott a Rangerstől Glasgow-ban. A német csapat akkor kapta a harmadik gólt, amikor a legjobban játszott.

Az Európa-ligában az első mérkőzéseken a német csapatok szereztek előnyt, az RB Leipzig Lipcsében 1-0-ra verte a skót Rangerst, míg az Eintracht Frankfurt 2-1-re nyert a West Ham United pályáján.

A Konferencia-ligában a Leicester City és az AS Roma 1-1-re végzett, a Feyenoord 3-2-re verte Rotterdamban az Olympique Marseille-t.

Az Ibrox Parkban gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a Rangerst hosszú ideig szolgáló szertárosra, Jimmy Bellre emlékeztek.

A 3. percben vezette az első kontrát az RB Leipzig, Nkunku révén.

AS Roma–Leicester City 1-0: Angol játékos szerzett gólt az angolok ellen, a korábbi Chelsea-futballista, Tommy Abraham. Összesítésben 2-1 Mourinho "farkasainak".

Ahogyan Domenico Tedesco, a lipcseiek edzője megjósolta, támadóbb szellemű a Rangers játéka, mint a múlt héten. Ám Gulácsi Péternek eddig nem volt dolga.

Elkiabáltuk… A Rangers az első nagy helyzetét a 19. percben gólra váltotta, oda a lipcseiek előnye. Tavernier lőtte közelről a labdát a hálóba. Rangers–RB Leipzig 1-0, összesítésben 1-1.

Gyorsan jött még egy gól, ezt Kamara lőtt. Összesítésben 2-1 a Rangersnek, most már a hosszabbításhoz is gólt kell szereznie a lipcseieknek.

Két perc alatt egy-egy helyzet mindkét oldalon, maradt a 2-0-s skót vezetés.

Eintracht Frankfurt–West Ham United 1-0: Borre góljával előnybe a frankfurti csapat, sőt összesítésben már 3-1.

Nincs változás, Willi Orbán jó helyzetből fejelhetett, de nem találta el a kaput.

Félidő mind a négy mérkőzésen.

Az Ibrox Parkban (is) megkezdődött a második félidő, Domenico Tedesco egyelőre nem cserélt, Szoboszlai Dominik még a kispadon.

Nincs újabb gól, de a Rangers továbbra is jobban, veszélyesebben futballozik.

A 61. percben cseréltek a lipcseiek, Dani Olmo helyére beállt Szoboszlai Dominik.

A második félidő közepén járnak Marseille-ben, Rómában, Glasgow-ban és Frankfurtban, nincs változás az eredményekben. Jelen állás szerint a Rangers és az Eintracht Frankfurt vívja majd az Európa-liga, illetve a Roma és a Feyenoord a Konferencia-liga döntőjét.

Változás! Angelino, aki az első mérkőzés egyetlen gólját lőtte, kiszolgálta Nkunkut, aki szépített. Az állás 2-1 a Rangersnek, de ez elég a lipcseieknek a hosszabbításra.

A mérkőzésnek ebben a szakaszában játszik a legjobban az RBL.

Kár az újabb bekapott gólért. A Rangers Lundstram révén visszaállította a kétgólos különbséget. A skótok megint továbbjutásra állnak.

Végeredmények

Európa-liga

Rangers–RB Leipzig 3-1 (összesítésben 3-2)

Eintracht Frankfurt–West Ham United 1-0 (összesítésben 3-1)

A döntőben: Rangers–Eintracht Frankfurt

Konferencia-liga

AS Roma–Leicester City 1-0 (összesítésben 2-1)

Olympique Marseille–Feyenoord 0-0 (összesítésben 2-3)

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×