eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin
Sallai Roland és az albán Berat Djimsiti az Albánia-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen az albániai Elbasanban 2021. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Malton Dibra

Magyar válogatott: visszatértek a régi, rossz idők

A magyar válogatott feltűnően gyenge támadójátékkal 1-0-s vereséget szenvedett az albánoktól labdarúgó világbajnoki selejtezőn. A játék képe alapján a hazaiak győzelme megérdemelt.

Mivel a szeptemberi vb-selejtezőkre nem kapnak jegyet a vendégcsapat szurkolói – néhányan azért így is lobogtattak piros-fehér-zöld zászlót, vélhetően a kint dolgozók és családtagjaik –, a közel háromezres publikum fekete trikósai az albánokat biztatták. A mérkőzésen a nézőtér egyharmadát tölthették meg szurkolók.

A magyar válogatott fehér mezben vonult ki. Az UEFA az albán televízió (s ebből következően a magyarban is) látható előzetes összeállítása Botkát jelölte meg az egyik csatárnak, aligha lesz így.

Az első tíz perc az albánoké volt, helyzet nélkül. A magyar csapattól eddig nagyjából ugyanazt láttuk, amit az angolok ellen, nem tudja megtartani a labdát, nem tud építkezni.

A 15. percben Uzuni jobbal, 14 méterről lőtt, a kapu fölé.

A semmiből került helyzetbe a magyar csapat, Szalai Attila indítását Kleinheisler a leshatárról indulva levette, de túl közel került a kilépő kapushoz, nem tudta elrúgni a labdát Berisha mellett.

A 19. percben Szoboszlai szöglete után Willi Orbán a kapu mellé kanalazta a labdát.

A 27. percben Gulácsi Péter nagyon bátor kivetődéssel tisztázott Balaj előtt, könnyebben megsérült, ápolni kellett, de rendben van.

Bajrami lövése elkerülte a kaput.

Gazdag kiugrott volna, a tizenhatoson belül vállal ellökték.

A 33. percben Djimsiti csúsztatása után Kumbulla két méterről az üres kapu fölé tette a labdát.

A 44. percben Szoboszlai lövése kicsit meglepte Berishát, de a kipattanóból nem lett semmi.

Letelt a kétperces extra idő, vége az első félidőnek.

A folytatásra Dibusz Dénes jött már ki, a fejét fájlaló Gulácsi Péter helyett. Az albánoknál a tavasszal még a Diósgyőrbewn futballozó Roshi került pályára, a balhátvéd Trashi helyett.

Willi Orbán távoli lövése 40 centivel elkerülte a kaput.

Az 50. percben Balaj nagy helyzetből az oldalhálóba lőtt.

Az albánoknál Bajramit Laci váltotta. Öt percel később Rossi is váltott, Gazdag helyére Sallai Dániel állt be. Az albánoknál Abrashi megsérült, Cekici váltotta.

Az új játékos öt perccel később heléyzetbe került, Dibusz jól jött ki, bravúrral védett.

A hajrá eleje az albánoké, két veszélyes szabadrúgásuk is akadt. Az egyik előtt Willi Orbán sárga lapot kapott, ezzel kizárta magát a szerdai, andorraiak elleni selejtezőről.

Laci nagy vágta után nem találta el a felső sarkot.

Szalai Attila újabb jó előreívelését Szoboszlai a kapu mellé vágta, éles helyzetből.

A 86. percben Broja végigvitt egy kontrát, s éles szögből a magyar kapu bal alsó sarkába lőtrte a labdát. Dibusz talán nem látta, talán védhette volna. 1-0 Albánia javára.

Hahn János állt be Botka helyére. Varga Roland is beállt.

A magyarok csak a gól után kezdtek el támadni, vajon miért? Kleinheisler helyére Nikolics Nemanja állt.

A magyar válogatott 2019 ősze óta először veszített két egymást követő mérkőzésén, s szinte elképzelhetetlen, hogy a vb-csoportban az első két hely egyikén végezzen.

A csoport másik mérkőzésén: Anglia–Andorra 4-0.

Vb-selejtezők, I csoport, 5. forduló

Albánia-Magyarország 1-0 (0-0)

Elbasan, v.: Danny Makkelie (holland)

gólszerző: Broja (87.)

sárga lap: Gjasula (78.), Cekici (92.), Broja (92.), illetve Orbán (80.)

Albánia: Etrit Berisha - Albi Doka, Ardian Ismajli, Berat Djimsiti, Marash Kumbulla - Amir Abrashi (Endri Cekici, 68.), Klaus Gjasula, Lorenc Trashi (Odise Roshi, a szünetben) - Myrto Uzuni, Bekim Balaj (Armando Broja, 78.), Nedim Bajrami (Qazim Laci, 63.)

Magyarország: Gulácsi Péter (Dibusz Dénes, a szünetben) - Botka Endre (Varga Roland, 88.), Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila, Fiola Attila - Nagy Ádám, Kleinheisler László, Gazdag Dániel (Sallói Dániel, 67.) - Szoboszlai Dominik, Sallai Roland (Hahn János, 89.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×