eur:
394.94
usd:
371.75
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
LONDON, ENGLAND - JULY 11: Novak Djokovic of Serbia celebrates winning match point during his mens Singles Final match against Matteo Berrettini of Italy on Day Thirteen of The Championships - Wimbledon 2021 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 11, 2021 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Nyitókép: Julian Finney/Getty Images

Wimbledon: behúzta Novak Djokovics, ezzel fellépett Federer és Nadal mellé

A szerb világelső az első játszmát rövidítésben elbukta, de aztán fordítani tudott a döntőben az olasz Matteo Berrettini ellen.

A világelső szerb Novak Djokovics nyerte meg a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes versenyét, mivel a döntőben 6:7 (4–7), 6:4, 6:4, 6:3-ra legyőzte az olasz Matteo Berrettinit, és 20. Grand Slam-trófeájával utolérte az örökrangsor élén Roger Federert és Rafael Nadalt.

A 34 éves belgrádi sztár – aki 30. GS-fináléját vívta – kiválóan kezdett az első nagy döntőjében szereplő római játékos ellen, és 5:2-re elhúzott. A szettet azonban nem tudta kiszerválni, a játszmalabdát hárító Berrettini visszabrékelt, majd a rövidítésben is biztosabban ütött, és egy ásszal lezárta a 70 perces szettet.

Djokovics a folytatásban rákapcsolt, 4:0-ra meglépett, és magabiztos játékkal 41 perc alatt kiegyenlített. A harmadik felvonásban a szerb csak egyszer, 2:1-nél brékelt, magabiztosan végigvitte előnyét, és kiszerválta a játszmát.

A negyedik szettben a világelső szenzációs labdameneteket nyert meg, ezúttal 3:3-nál vette el ellenfele adogatását, majd innentől már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és 3 óra 24 perc alatt nyert.

A pályafutása 85. tornagyőzelmét begyűjtő Djokovics 20. Grand Slam-trófeája mellé 1,7 millió fontot (704 millió forint) kap.

"Hármunk közül egyik sem fog leállni – mondta a finálé után a belgrádi játékos, aki a negyeddöntőben Fucsovics Mártont búcsúztatta. – Minden tiszteletem Rafáé és Rogeré, igazi legendák, és pályafutásom legfontosabb ellenfelei. Miattuk vagyok itt ma, segítettek nekem felismerni, hogy mit kell tennem a fejlődés érdekében, és hogy erősebb legyek mentálisan, fizikailag és taktikailag is. Az utam nem ért véget, szeretném idén mind a négy Grand Slamet megnyerni" – tette hozzá Djokovic, aki

Rod Laver 1969-es diadalmenete óta az első férfiként nyerte meg az év első három GS-versenyét,

az All England Clubban pedig hatodszor ünnepelhetett.

Címlapról ajánljuk

Már a szlovák parlamentbe is bejutottak a medvék

Alkotmánytörvény helyett a természetvédelmi és a polgári védelmi törvény módosításával oldanák meg a túlszaporodott medvék jelentette problémát a szlovák politikusok. Veszélyeztetés esetén kilőhetnék a medvéket Szlovákiában, a parlament rövidített eljárásban dönthet a törvényjavaslatról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megeszi az infláció a megtakarításainkat - Állampapírt vagy részvényt vegyünk?

Megeszi az infláció a megtakarításainkat - Állampapírt vagy részvényt vegyünk?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án újra minden a pénz körül forog, várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal és a magyar részvénypiaccal, előadónk lesz Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója és Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×