eur:
392.86
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
LONDON, ENGLAND - JULY 11: Novak Djokovic of Serbia celebrates winning match point during his mens Singles Final match against Matteo Berrettini of Italy on Day Thirteen of The Championships - Wimbledon 2021 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 11, 2021 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Nyitókép: Julian Finney/Getty Images

Wimbledon: behúzta Novak Djokovics, ezzel fellépett Federer és Nadal mellé

A szerb világelső az első játszmát rövidítésben elbukta, de aztán fordítani tudott a döntőben az olasz Matteo Berrettini ellen.

A világelső szerb Novak Djokovics nyerte meg a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes versenyét, mivel a döntőben 6:7 (4–7), 6:4, 6:4, 6:3-ra legyőzte az olasz Matteo Berrettinit, és 20. Grand Slam-trófeájával utolérte az örökrangsor élén Roger Federert és Rafael Nadalt.

A 34 éves belgrádi sztár – aki 30. GS-fináléját vívta – kiválóan kezdett az első nagy döntőjében szereplő római játékos ellen, és 5:2-re elhúzott. A szettet azonban nem tudta kiszerválni, a játszmalabdát hárító Berrettini visszabrékelt, majd a rövidítésben is biztosabban ütött, és egy ásszal lezárta a 70 perces szettet.

Djokovics a folytatásban rákapcsolt, 4:0-ra meglépett, és magabiztos játékkal 41 perc alatt kiegyenlített. A harmadik felvonásban a szerb csak egyszer, 2:1-nél brékelt, magabiztosan végigvitte előnyét, és kiszerválta a játszmát.

A negyedik szettben a világelső szenzációs labdameneteket nyert meg, ezúttal 3:3-nál vette el ellenfele adogatását, majd innentől már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és 3 óra 24 perc alatt nyert.

A pályafutása 85. tornagyőzelmét begyűjtő Djokovics 20. Grand Slam-trófeája mellé 1,7 millió fontot (704 millió forint) kap.

"Hármunk közül egyik sem fog leállni – mondta a finálé után a belgrádi játékos, aki a negyeddöntőben Fucsovics Mártont búcsúztatta. – Minden tiszteletem Rafáé és Rogeré, igazi legendák, és pályafutásom legfontosabb ellenfelei. Miattuk vagyok itt ma, segítettek nekem felismerni, hogy mit kell tennem a fejlődés érdekében, és hogy erősebb legyek mentálisan, fizikailag és taktikailag is. Az utam nem ért véget, szeretném idén mind a négy Grand Slamet megnyerni" – tette hozzá Djokovic, aki

Rod Laver 1969-es diadalmenete óta az első férfiként nyerte meg az év első három GS-versenyét,

az All England Clubban pedig hatodszor ünnepelhetett.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×