eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin
Cseh Sándor, a szolnok vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 8. fordulójában játszott Szolnoki Dózsa-Közgép - Brescia mérkőzésen a tiszaligeti Vízilabda Arénában Szolnokon 2017. március 22-én.
Nyitókép: Mészáros János

Cseh Sándor: ez a nehezebb út, de az OSC a jövőben sem szerződtet külföldi vízilabdázót

Az OSC férfi vízilabda-csapata a szakmai igazgató szerint eredményességben és játékban is magasan túlteljesítette az előzetes várakozásokat azzal, hogy a legutóbbi idényben az Eurokupában és a bajnokságban is a második helyen végzett.

Az OSC-nél új alapokra helyezték tavaly nyáron a csapat működését, csak magyar játékosokat szerződtettek, mégis nemzetközi kupadöntőt és bajnoki finálét játszhatott az újbudai együttes. Cseh Sándor szakmai igazgató az InfoRádió kérdésére elárult, a legmerészebb álmokban szerepeltek ilyen eredmények, de nem ez volt a realitás. Három válogatott játékos köré építették a csapatot, olyan pólósokból állt a keret, akik vagy idősebbek, de az elmúlt években nem nagyon kaptak szerepet, vagy fiatalabbak, akik még az első négy között nem játszottak.

"Összességében egy jó kis csapat állt össze, ettől függetlenül mind játékban, mind eredményekben messze többet teljesített a csapat, mint amit előzetesen lehetett várni" – értékelt Cseh Sándor.

Az idén is tartja a klub magát ahhoz az elvhez, hogy nem szerződtet külföldi játékost, aminek az a nehézsége, hogy nem lehet hiányposztra igazolni egy-egy játékost, aki megoldana egy fontos pozíciót.

"Ezért egy kicsit nehezebb az építkezést, több időt vesz igénybe, hiszen egy magyar játékosnak kell oda beleerősödnie" – mondta a szakmai igazgató, és beszélt a keret változásairól is: a válogatott Erdélyi Balázs elmegy a Vasashoz, míg Tóth Kristófnak abba kell hagynia vízilabdát, mert a Covid-betegség után olyan szövődményei lettek. Három új játékos lesz a keretben, Vígvári Vince az UVSE-től érkezik, az alig18 éves játékost a magyar vízilabda egyik legnagyobb tehetségének tartja. Aranyi Máté ugyancsak az Újpestből jön, 20 éves, neki egy-két év alatt be kellene verekednie magát a magyar válogatottba, ő lehetne az egyik center. Az utánpótlásból a kapus Varga Salamon kerül fel a felnőttek közé.

"Én nagyon hiszek abban, hogy nem attól lesz egy csapatnak önbizalma, hogy mit mond a parton" – mondta a következő szezon esélyeiről, és hozzátette, tudva azt, hogy milyen erősségű a Szolnok, a Ferencváros, milyen lesz a Vasas, a BVSC, továbbra sem lehet más a céljuk, mint hogy nagy csatában bejusson a csapat a négy közé.

"Érmekért szeretnénk nyilván játszani. Ha ott vagyunk a négy között, óriási célunk lesz, hogy megint bekerüljünk valamelyik döntőbe. Mégis az a legfontosabb, hogy a hétköznapokban mit várunk el a játékosoktól: ugyanezt a munkát, a mérkőzésen pedig hogy ne csak mondjuk, hanem tényleg úgy álljunk neki, hogy mi minden mérkőzést meg akarunk nyerni. Ez sokkal fontosabb, mint hogy számszakilag elmondjuk, hogy mik a célok" – jelentette ki a szakmai igazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×