eur:
394.32
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Berlin, 2018. augusztus 7.Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntőjében a berlini atlétikai Európa-bajnokságon 2018. augusztus 7-én. Halász a döntőbe jutott. (MTI/AP/Matthias Schrader)
Nyitókép: MTI/AP/Matthias Schrader

Kalapácsvetés – nincs tokiói éremnyomás a súlyos sérülésből kitörő Halász Bencén

Edzője szerint a 23 éves sportoló jobban járt a műtéttel, mintha sérülten nekiment volna a felkészülésnek, még a gyötrelmes rehabilitációval együtt is.

Egyre jobban bírja a terhelést Halász Bence, akinek az év elején meg kellett műteni a térdét. A beavatkozás noha a reméltnél több problémát tárt fel, de igyekezett meg is oldani azokat.

A világbajnoki bronzérmes kalapácsvető a legjobb formáját eleve a tokiói olimpiára időzítette, de profin kezelte a nehézségeket, és nem szegte kedvét az sem, amikor az edzéseken - szokatlan módon - neki kellett a társakhoz felzárkóznia - számolt be az InfoRádiónak Németh Zsolt, a szombathelyi Dobó SE vezetőedzője.

"A finomhangolás későbbre tolódik, most komoly munkát pell pótolnia,

ami a január-februári hónapokban elmaradt. Technikailag már nagyon jól halad, erőnlétben kell még sokat előrelépnie, hogy utolérje önmagát és újra 80 méter közelébe kerüljön" - ecsetelte az edző.

Halász Bence két hónappal a tokiói olimpia előtt az izomerejét kell, hogy növelje, súlyemelőteremben dolgozik, de már gátszökdeléseknél, mélybe ugrásoknál is jobban, erőteljesebben tudja használni a lábát, mint pár hónapja, napról napra lépdel előre, az olimpiára már tényleg "top formában" lesz az edzői ígéret szerint.

Programja:

  • június 2., Somorja (P-T-S Legendary Athletics Meeting, ezüstfokozatú verseny)
  • június 9., Turku (aranyfokozatú verseny)
  • három hazai verseny, köztük a június 26-27-ei országos bajnokság
  • egy lengyelországi verseny.

A sérülés megéléséről azt mondta,

Halász Bence megértette, hogy decemberre olyan állapotba került a térde, hogy "ha ez így marad, egyáltalán nem fog tudni felkészülni az olimpiára",

a műtéttel is előrébb van az azzal járó regenerációval együtt, mintha nem feküdt volna kés alá.

"Fejben kicsit nehezebb neki, hogy nem képes azokra a teljesítményekre, mint korábban, de látja a fejlődést, és azt is, hogy ha ez tud folytatódni, akkor révbe tud érni, és eléri azt az eredményt, amit kitűzött magának" - fogalmazott a szakvezető.

A tokiói olimpia "éremnyomása" nem jelentkezett nála, ráadásul még messze van a 28-33 éves életkortól (23 éves), ami a kalapácsvetőknél a csúcs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×