eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Visszahelyezték az olimpiai játékok szimbólumát, az ötkarikát felújítás után eredeti helyére a Tokiói-öbölben fekvő Odaiba mesterséges szigeten 2020. december 1-jén. A tervek szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói nyári olimpiát. Az Odaiba Marine Park ad otthont az ötkarikás játékok nyíltvízi úszóversenyeinek és a triatlon versenyszámoknak.
Nyitókép: MTI/EPA

Az olimpia résztvevői aláírják: tudják, hogy akár meg is halhatnak

A sportolóknak a játékok előtt alá kell írniuk egy nyilatkozatot, amelyben az áll: tudomásul veszik, hogy egészségügyi kockázatokat és halált is okozó fertőzéssel találkozhatnak a játékokon.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság azzal is kiegészítette a beleegyező nyilatkozatot, hogy a sportolók „saját felelősségükre” vesznek részt a versenyeken – írta az atv.hu a Kyodo News-hoz eljutott példány alapján. Egy online konferencia során, amelyen sportolók és az olimpia szervezői voltak jelen, Lana Haddad, a NOB egyik tisztviselője úgy fogalmazott, hogy a „tokiói játékok belépő nyilatkozatba a Covid-19-cel kapcsolatos frissítések is belekerültek.

„Ahogy biztosan mindenki követte a járványhelyzet alakulását világszerte, láthatták, hogy nincs olyan kormány, vagy egészségügyi vezetés, akik garanciát vállaltak volna a vírus kizárásáért. Ez egy olyan kockázat, amelyet mindannyian viselünk” – közölte Haddad. Hozzátette: a fentiekre azért van szükség, hogy biztosítsuk, hogy minden résztvevő elismeri, hogy megfelelően informálták a helyzetről.

A nyilatkozat aláírása a versenyzőket és minden résztvevőt több szabály betartására is köti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×