eur:
393.1
usd:
367.2
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Joshua Kimmich, a Bayern München (j) és Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa (k) a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Paris Saint-Germain - Bayern München visszavágó mérkőzésen Párizsban 2021. április 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Még nem dőlt el, játszhat-e este a PSG gólgyárosa

Játszik-e Kylian Mbappé vagy nem? Nincs ennél többször feltett kérdés a Manchester City–Paris Saint-Germain BL-elődöntő előtt. Pep Guardiola biztos abban, hogy a francia világbajnok ott lesz a párizsi tizenegyben, Mauricio Pochettino nem ad egyértelmű választ.

Mbappé a két csapat párizsi mérkőzése előtti utolsó bajnokin sérült meg, ennek ellenére játszott a Parc des Princes-ben. Vagy, ahogyan a régi futballistaviccben szokták mondani – a mondás eredetijét egyébként dr. Lakat Károlynak tulajdonítva –, nem játszott, csak pályán volt. Korábban még soha nem fordult elő vele, hogy – ha a kezdőcsapatban szerepelt, azaz nem csupán néhány percnyi játéklehetőséget kapott –, ne lőjön egyszer sem kapura. Most igen.

Utána elővigyázatosságból kihagyta a Lens elleni bajnoki mérkőzést, majd elutazott a társaival Manchesterbe, de a filmfelvételek szerint sántikál. A PSG számára alapkérdés a játéka, az eddigi két tavaszi idegenbeli BL-mérkőzésén öt gólt szerzett, szezonbeli BL-mérlege 10 mérkőzésen 8 gól. Minden sorozatot figyelembe véve 43 találkozón 37 gólnál jár.

Amennyiben nem tudja vállalni a játékot, szinte biztosan az argentin Mauro Icardi lesz a PSG középcsatára. A franciáknak biztosan lesz egy hiányzója a középpályássorban: a legutóbbi találkozón kiállított Idrissa Gueye nem játszhat.

A PSG 2-1-es hátrányból kezdi este kilenckor a találkozót a Manchester City ellen, semmiképpen sem számít esélyesnek,

annak ellenére sem, hogy idén győzött már a Camp Nouban a Barcelona ellen és a müncheni Allianz Arénában a Bayern ellen is. Az persze tény, hogy az elmúlt évek példái azt mutatják: a PSG akkor játszik jól, ha éles a helyzet, ha nem került addig előnybe.

Pochettino biztos abban, hogy sokkal határozottabb támadójátékra, s ezzel együtt jobb helyzetkihasználásra lesz szükségük az Etihad Stadionban.

Guardiola korábban már kétszer megnyerte edzőként a BL-t, mindkétszer a Barcelonával.

A Manchester City története során először lenne döntős,

pedig lassan tíz éve minden szezonban indult a tornán. Kétségtelenül most van a legjobb esélye a győzelemre is, a BBC idézte Simon Gleave-et, a Nielsen’s Gracenote sportelemzőjét, aki szerint az angol bajnokság listavezetőjének 57 százalék az esélye. Nem a továbbjutásra, hanem a végső győzelemre. Ez a szám az első elődöntő előtt még „csak” 44 százalék volt.

A City tartalékosan is simán megnyerte a hétvégi bajnoki mérkőzését a Crystal Palace ellen, az ott pihentetett játékosok közül Gündoğan, Kevin de Bruyne, Rijad Mahrez, Bernardo Silva, Kyle Walker, Ruben Dias és Phil Foden is minden bizonnyal visszatér a kezdőcsapatba.

Egyébként, amennyiben a City bejut a döntőbe, több mint fél évszázad után játszik majd ismét európai kupafinálét, 1970-ben a lengyel Górnik Zabrze ellen nyerte meg a Kupagyőztesek Európa-kupáját. Az 51 év rekordot jelentene két döntőbeli szereplés között, az aktuális csúcsot az 1964-es KEK-döntőben az MTK legyőző lisszaboni Sporting tartja, 41 esztendővel.

A várható összeállítások:

Manchester City: Éderson – Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo – Rodri, Gündoğan – Mahrez, Bernardo Silva, Foden – De Bruyne.

PSG: Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo – Paredes, Verratti – Di María, Neymar, Draxler – Mbappé.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×