eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Twitter/RB Leipzig English ‏

Lőw Zsolt: a menesztés sokként ért minket

A PSG sztárjai és a tulajdonos is elbúcsúzott a magyar másodedzőtől.

Thomas Tuchellel együtt távozott a Paris Saint-Germain labdarúgó-csapatától segítője, Lőw Zsolt. A magyar edző a Nemzeti Sportnak azt mondta, érthetetlennek tartották a döntést, hiszen az előző szezon sikerei után az új idényben sem álltak rosszul – csoportelsőség a BL-ben, egy pontos hátrány a francia bajnokságban –, ráadásul sérülések és a koronavírus is nehezítette a helyzetet. Úgy érzi, erőn felül teljesítettek a csapattal.

Emellett ugyanakkor az elmúlt hetekben, hónapokban már érezhető volt némi feszültség a sportigazgató és a vezetőedző között, vagyis nem derült égből villámcsapásként ért minket a bejelentés. Adódtak feszültségek a meg nem valósult átigazolásokból és az irányításról vallott elvek különbözőségéből is.

„Legyünk őszinték, hosszú távon nem is lett volna fenntartható ez az állapot.

Előbb-utóbb a szakmai munka, ezáltal a csapat teljesítménye látta volna a kárát. Ha innen nézzük, jobb volt most, majdhogynem a csúcson, túlnyomó többségben szép emlékekkel a tarsolyunkban elköszönni” – fejtette ki.

Azt mondta, gyönyörű volt a két és fél év a PSG-nél, az időszak mély nyomot hagyott benne, a többiekhez hasonlóan a szívét-lelkét beletette a munkába.

„Lassan kezdjük felfogni, mit tettünk le az asztalra. Ha volt is előjele, Leonardo bejelentése egyfajta sokként ért minket” – emelte ki.

Lőw Zsolt hangsúlyozta, nem vállalta volna el a vezetőedzői posztot Tuchel távozása után, ez az értékrendjébe nem fért volna bele.

„Korábban Salzburgban és Lipcsében is lett volna lehetőségem arra, hogy a távozó vezetőedző helyére lépjek, de nem éltem a lehetőséggel. Azt vallom, ha valakivel vállt vállnak vetve harcolok, kutya kötelességem a rosszban is osztozni vele” – emelte ki az interjúban.

Elárulta, hogy a tulajdonosk, Nasszer al-Kelaifi és a PSG sztárjai is küldtek neki búcsúüzenetet, megköszönve a közös munkát.

S ami a folytatást illeti, először pihenni szeretne. A gyermekei iskolája miatt vélhetően a következő hónapokat még Franciaországban tölti családjával, pályafutásában pedig három utat lát lehetségesnek.

  • Ismét Thomas Tuchellel dolgozik együtt, és újra nekifutnak a BL megnyerésének,
  • Egyet előrelép és vezetőedző lesz – voltak is ilyen megkeresései,
  • Az őt korábban az edzői pályán elindító Ralf Ragnickkal dolgozik majd közösen.
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×