eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: psg.fr

Menesztette vezetőedzőjét a PSG, Lőw sem maradhat

A francia labdarúgó-bajnokságban címvédő Paris Saint-Germain irányítói kedden közleményben jelentették be, hogy menesztették a vezetőedzői posztról Thomas Tuchelt.

A Ligue 1 tabelláján most harmadik párizsi egyesület katari elnöke megköszönte a német trénernek és stábjának az elmúlt években végzett munkát. Ez pedig azt jelenti, hogy a másodedző, Lőw Zsolt Tuchellel együtt távozni kényszerül a francia fővárosból.

A PSG a közleményben emlékeztetett rá, hogy a 47 esztendős szakember 2018 júliusában vette át a csapat irányítását, és 127 tétmérkőzésen 95 győzelmet aratott 12 döntetlen, valamint 20 vereség mellett. Kiemelték, hogy Tuchel két bajnoki címet, valamint Francia Kupát és Ligakupát is nyert a PSG-vel, amely augusztusban fennállása során először játszhatott a Bajnokok Ligája döntőjében.

Tuchel távozásáról már karácsonykor beszámoltak német és francia lapok, de a hivatalos megerősítésére eddig várni kellett. A PSG vezetőedzői posztjára sajtóhírek szerint az argentin Mauricio Pochettino a legesélyesebb jelölt, ő pedig állítólag arra készül, hogy kinevezése esetén honfitársát, a hatszoros aranylabdás Lionel Messit Barcelonából Párizsba csábítsa.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×