eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: pixabay

Új vezető a Barcelona élén

Ideiglenesen Carles Tusquets gyakorolja az elnöki jogköröket az FC Barcelona szerdai bejelentése szerint, miután kedden lemondott Josep Maria Bartomeu.

A katalán klub azt is közölte, hogy a gazdasági bizottság vezetője az elnökválasztásig irányítja a további hét főből álló igazgatótanácsot. A testület elsődleges feladata, hogy három hónapon belül megszervezze a szavazást.

Mostanáig heten jelezték, hogy versenybe szállnak az elnöki tisztségért, köztük Joan Laporta, aki 2003 és 2010 között már betöltötte a posztot, vezetése alatt pedig kétszer nyert Bajnokok Ligáját a futballcsapat.

Bartomeu 2014-ben, Sandro Rosell lemondását követően lett elnök, majd egy évvel később nagy többséggel újraválasztották, miután a labdarúgóklub triplázott. Az elmúlt hónapokban növekvő elégedetlenséggel kellett szembenéznie, mivel a koronavírus-járvány miatt pénzügyileg jelentősen romlott a helyzet, és a csapat teljesítménye is elmaradt a várakozástól, ami a Bajnokok Ligája augusztusi negyeddöntőjében a Bayern Münchentől elszenvedett 8–2-es vereségben csúcsosodott ki.

Az elnököt sokan bírálták azért is, ahogyan a hatszoros aranylabdás Lionel Messi távozási szándékát kezelte,

illetve azért, hogy a csapat emblematikus figurája egyáltalán eljutott eddig a döntésig. Emiatt a pártoló tagok közül húszezren aláírták Bartomeu távozását sürgető petíciót.

A katalánok az új idényt sem kezdték jól, a bajnokságban öt mérkőzésen mindössze hét pontot gyűjtötték, ráadásul hétvégén 3–1-re kikaptak az ősi rivális Real Madridtól. A Bajnokok Ligájában viszont győzelemmel rajtoltak, ugyanis 5-1-re felülmúlták a legrangosabb európai kupasorozatba 25 év után visszatérő Ferencvárost.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×