eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Barcelona-ügy: "Bartomeu-elnök azért jól működtette a pénzgyárat"

Bajnoki arany és Bajnokok Ligája-elsőség is szegélyezte a lemondani kényszerült barcelonai klubelnök, Josep Maria Bartomeu útját, de úgy tűnik, ez a gránátvörös-kékeknél nem elég. Dénes Ferenc sportközgazdász elemzett az InfoRádióban.

A Lionel Messivel való konfliktusa és a Barcelona labdarúgó-csapatának a korábbiakhoz képest kevésbé vonzó játéka ellenére a kedden lemondott Josep Maria Bartomeu elnök vezetésével a katalán klub jelentős gazdasági eredményeket ért el a közelmúltban - hangsúlyozta az InfoRádióban Dénes Ferenc sportközgazdász.

"Nyilván az ember a pénzt keresi a háttérben a mozgatórugók között. Sportrajongók által alaposan kitárgyalt a Messi kontra elnökség vita, de hát azért pénzügyekben sem áll túl jól a Barcelona, bár 2019-ben a Deloitte szerint kimagaslóan a legnagyobb bevételt termelte, de ez

a nagy-nagy bevétel jelentős hitelállomány-növekedéssel is járt, furcsa módon"

- ecsetelte a szakértő.

A költségvetést sem úgy tervezték, hogy szezon közben egyszer csak lecsap a koronavírus-járvány, amitől aztán 200 millió euróval alacsonyabb lett a bevétel a 2019-2020-as szezonban a vártnál.

A klubnál ráadásul az eddigi, mintegy 45 millió eurós karcsúsítás - fizetéscsökkentés - után újabb elbocsátásokat jelenthetnek be Dénes Ferenc szerint.

Bartomeu elnök 2014 óta irányította a klubot, és bár azóta Bajnokok Ligáját és négy bajnoki címet is nyert a klub, időről időre összeállítások készülnek a be nem vált játékosigazolásokról. Ezzel kapcsolatban a sportközgazdász egy egyszerű összefüggésre mutat rá:

az éri meg, ami pénzt termel.

"Pedig a számok azt mutatják, hogy a Barcelona egy igen komoly pénztermelő gép volt, 2015-ben például 561 millió eurós bevétele volt, amivel második volt a klubrangsorban, innen tornászta fel magát 841 millió euróra, amellyel már első, 80 millió euróval a Real Madrid előtt."

Dénes Ferenc érti a szurkolókat, hogy a trófeák mellé szép játékot is akarnak, meg csillogást, de "azt kell látni, hogy a pénzgyár jól működött az elmúlt években".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×