INFORÁDIÓ
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina, Pál

aján tamás

iwf

súlyemelés

nob

Újabb változás a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségnél

Újabb változás a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségnél

Infostart / MTI

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöksége leváltotta az ideiglenes elnököt, az amerikai Ursula Papandreát és helyére a thaiföldi Intarat Yodbangtoeyt állította - jelentette az olimpiai sportágak ügyeiben járatos insidethegames.biz.

Papandrea ez év januárjától látta el az IWF ideiglenes vezetőjének tisztét, miután Aján Tamás április közepén - a Richard McLaren kanadai jogászprofesszor vezette vizsgálatok közben - lemondott 2000 óta viselt elnöki pozíciójáról.

A portál beszámolója szerint az elnökség online-ülés keretében döntött - az érintett távollétében - Ursula Papandrea leváltásáról és Intarat Yodbangtoey kinevezéséről.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke a múlt hét közepén aggodalmának adott hangot az IWF vezetésével kapcsolatosan, és úgy vélte, hogy veszélybe kerülhet a sportág jelenléte a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon.

"Az IWF irányításával kapcsolatban komoly aggodalmaink vannak, ahogyan a nemzetközi szövetség alapszabályának reformját illetően is, mivel itt nincs előrelépés, és gondot okoz a független tanácsadás elfogadásának hiánya is" - fogalmazott Bach, hozzátéve, hogy mindenképpen meg kell erősíteni a sportolók képviseletét az IWF-en belül.

A NOB első emberének szavaira válaszul az elnökség most eltávolította Papandreát, "az amerikait, aki alapvető változásokat próbált elérni" - írta az insidethegames.biz, amely szerint a szavazás azon a rendkívüli testületi ülésen történt, amelyet nyilvánvalóan a román Nicu Vlad hívott össze.

"Nem kaptam hivatalos értesítést, nem hívtam össze és nem vettem részt Nicu ülésén" - idézte az oldal Ursula Papandreát.

Az új ideiglenes elnök, Intarat Yodbangtoey annak a Thaiföldnek a képviselője, amelyet súlyemelőinek tömeges doppingesetei nyomán kitiltottak a 2020-as tokiói olimpiáról. Az IWF-elnökség 19 tagjából hét olyan országot képvisel, amely súlyemelői doppingügyeinek nagy száma miatt vagy egyet sem, vagy csak néhány versenyzőt küldhet a jövő év nyarára halasztott ötkarikás játékokra.

Nyitókép: MTI/EPA/Paul Buck
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018