eur:
395.66
usd:
366.9
bux:
65613.15
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Valparola, 2017. május 25. A 100. Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny mezőnye a verseny 18., Moena és Ortisei közötti 139 kilométeres hegyi befutóján a Pordoi emelkedőn, Valparola közelében 2017. május 25-én. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Di Meo

Helikopter okozott súlyos balesetet az olasz kerékpáros körversenyen

Egy helikopter okozta léghullám miatt a pályára került akadályban bukott és szenvedett súlyos sérüléseket a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny keddi negyedik szakaszán a Vini Zabu-KTM csapat két versenyzője.

Az idei viadal utolsó szicíliai, Catania és Villafranca Tirrena közötti etapjának befutójánál a pályát szegélyező kordon egy darabját tolta be az útra a helikopter kavarta nagy erejű léghullám, Luca Wackermann és Etienne van Empel balesetét okozva.

Az incidensben Wackermann járt rosszabbul, őt a helyszínről kórházba kellett szállítani és biztosan nem folytathatja a viadalt. Csapata tájékoztatása szerint a 28 éves olasz kerekes agyrázkódást szenvedett, az orrcsontja több helyen eltört, az arcán, az állán, a jobb térdében komoly zúzódások keletkeztek, és elképzelhető, hogy hátában is tört el csont az esés nyomán.

A Vini Zabu-KTM közleményében azt is jelezte, hogy a felelősökre nézve súlyos következményekkel kell járnia a hibának.

A 103. Giro d'Italia mezőnye - benne az összetett 40. helyén álló Valter Attilával - szerdán a Mileto és Camigliatello Silano közötti 225 kilométeres szakasszal folytatja a versengést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×