eur:
394.29
usd:
371.71
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
A ferencvárosi Lovrencsics Gergő (b) gólöröme a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb mérkőzés elején a Groupama Arénában 2020. szeptember 16-án. Jobbról Myrto Uzuni.
Nyitókép: Lovrencsics Gergő (b) gólöröme a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb mérkőzés elején 2020. szeptember 16-án. Jobbról Myrto Uzuni. MTI/Koszticsák Szilárd

Itt vannak a Fradi ellenfelei: Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev

Budapestre jön majd Ronaldo és Messi is, két sztárcsapatot is kapott a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében. A harmadik ellenfél a zöld-fehérek edzője, Szerhij Rebrov miatt érdekes, hiszen volt csapata, a Dinamo Kijev lesz még a rivális.

A sorsolás kezdete előtt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Elnöki díját kapta meg Didier Drogba. Az elefántcsontparti csatár, valamint egykori chelsea-s csapattársa, Florent Malouda kezdte a sorsolást.

Először az 1. kalap csapatait osztották szét a csoportok között, ebben még nem volt nagy izgalom, de a második körben már összejöttek érdekes párosítások. Például már a csoportkörben találkozik Cristiano Ronaldo és Lionel Messi, hiszen a Juventus és a Barcelona összekerült a G csoportban, de izgalmasnak tűnik a címvédő Bayern és az Atlético Madrid párharca, de pikáns a PSG, Manchester United páros is a H csoportban.

A 3. kalap újabb izgalmakat hozott. Először az orosz Krasznodar csatlakozott az E csoporthoz, majd a két magyarral felálló, legutóbb elődöntős Leipzig a PSG, MU pároshoz került, alakult a halálcsoport. Az előző sorozat meglepetés csapata, az olasz Atalanta a Liverpoolhoz és az Ajaxhoz társult. A Dinamo Kijevnek nem volt választása, bekerült a Juventus és a Barcelona mellé. Nehéz sorsolást kapott Szoboszlai Dominik csapata, a Salzburg a Bayern és az Atlético ellen játszhat.

Jöhet az igazi izgalom, a 4. kalap sorsolása, kiderül végre, hogy melyik négyesbe kerül a főtáblára huszonöt év után visszatérő Ferencváros. Az első a Marseille volt, és elvitte a C csoportot. A moszkvai Lokomotívnak is kevés esélye lsz az A négyesben. Az FC Bruges talán a legkönnyebb csoportba jutott. Aztán jött a török Basaksehir és a H csoport. A Rennes is beelőzte a Fradit, és elvitte az E csoportot, és már csak sztárcsapatok maradtak az FTC-nek. A dán Midtjylland kapta a Liverpoolt. Utolsó előttiként a Mönchengladbach a B csoportba került, és így a Ferencvárosnak igazi csúcs jutott: Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev.

A csoportok

  • A csoport: Bayern München, Atlético Madrid, Salzburg, Lokomotív Moszkva
  • B csoport: Real Madrid, Sahtar Donyeck, Internazionale, Mönchengladbach
  • C csoport: Porto, Manchester City, Olympiakosz, Olympique Marseille,
  • D csoport: Liverpool, Ajax, Atalanta, Midtjylland
  • E csoport: Sevilla, Chelsea, Krasznodar, Rennes
  • F csoport: Zenit, Dortmund, Lazio, FC Bruges
  • G csoport: Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev, FERENCVÁROS
  • H csoport: PSG, Manchester United, Leipzig, Basaksehir

A kalapok

1. kalap: Bayern München (német), Sevilla (spanyol), Real Madrid (spanyol), Liverpool (angol), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Zenit (orosz), Porto (portugál)

2. kalap: Barcelona (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Manchester City (angol), Manchester United (angol), Sahtar Doneck (ukrán), Borussia Dortmund (német), Chelsea (angol), Ajax (holland)

3. kalap: Dinamo Kijev (ukrán), RB Salzburg (osztrák), RB Leipzig (német), Internazionale (olasz), Olympiakosz Pireusz (görög), Lazio (olasz), Atalanta (olasz), FK Krasznodar (orosz)

4. kalap: Lokomotiv Moszkva (orosz), Olympique Marseille (francia), Club Brugge (belga), Borussia Mönchengladbach (német), İstanbul Başakşehir (török), Midtjylland (dán), Rennes (francia), Ferencváros (magyar)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

A Revolut egyik részvényese úgy véli, hogy a cég 45%-kal értékesebb, mint egy évvel ezelőtt - számolt be a Bloomberg. Bár a Schroders néhány millió fontos részesedése viszonylag kicsinek mondható a cég egészéhz képest, ez alapján a Revolut értéke a tavalyi 17,7 milliárd dollárról 25,7 milliárd dollárra nőhetett. A fintechek és a hagyományos bankok közötti versenyről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT konferenciáján. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×