eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság Honda csapatának magyar versenyzője a május elsején megrendezésre kerülő Nagy Futam elnevezésű autó-motorsport rendezvény sajtótájékoztatóján a Hotel Intercontinentalban Budapesten 2017. április 18-án.
Nyitókép: Marjai János

Egy technikai vita miatt elveszik Michelisz Norberttől a címvédés esélyét

Márkavezetője visszavonta a nevezését a mostani versenyhétvégéről egy motorerő-korlátozás miatt. A szakértő szerint a Hyundainál most szakadt el a cérna.

Kihagyja a WTCR második fordulóját a Hyundai Motorsport két partnercsapata, az igazságtalan teljesítménykiegyenlítésre hivatkozva léptek vissza - írja a Hosszabbítás.

A lemondás érinti a magyar autósport első számú versenyzőjét, Michelisz Norbertet is, rajta kívül Gabriele Tarquinit, Nicky Catsburgöt és Luca Engstlert, akik már a nürburgringi verseny helyszínén szembesültek a döntéssel.

Mint a portál cikke írja, az elmúlt két évben megszerzett két egyéni és egy csapatbajnoki cím után a Hyundaira idén újabb megszorításokat szabtak ki: tovább csökkentették a felhasználható motorerőt, ami miatt a koreai márka versenyképtelenné vált a zolderi idénynyitón.

Andrea Adamo, a márka vezetője már az idénynyitón is kritizálta a korlátozást, jelezve, hogy ha a TCR-kategória nem kér a koreai márkából, "akkor szóljanak".

A döntés azt jelenti, hogy Michelisz Norberték gyakorlatilag lemondhatnak a csonka szezon megnyeréséről egyénileg és csapatszinten is.

Szakértő: a Hyundainál elszakadt a cérna.

Vámosi Péter, a Racingline autós szakportál főszerkesztője az eseményekkel kapcsolatban az InfoRádiónban elmondta, a sok, hirtelen jött korlátozással már sértik az autógyártok érdekeit, akik fejlesztéseikbe igen sok pénzt és munkát ölnek.

"Csak azért, mert van egy csapat, amelynél nem adottak a technikai feltételek, hozzájuk butítják a mezőnyt, hogy kergessék egymást a világ minden tájáról" - fogalmazott, aki szerint a Hyundainál most szakadt el a cérna, "tulajdonképpen zsarolják a szériát".

"Sportpolitikai csatározások színtere lett" ezzel ez az autós sorozat,

ami hetekig témát adhat majd, de "tiszta vizet kell önteni a pohárba, mert ez az üzleti és sportpolitikai modell megbukott".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Számos ország közelmúltbeli esete azt mutatja, hogy a feldolgozóipari foglalkoztatás növelése ahhoz hasonló, mint amikor egy gyorsan távolodó célpontot üldöznénk. Az automatizálás és a képzettséget igénylő technológiák jelentősen valószínűtlenné tették, hogy a feldolgozóipar olyan munkaerő-felszívó hatással bírjon, mint amilyennel egykor rendelkezett. Ez azt jelenti, hogy a jövő „jó munkahelyeit” a szolgáltatóiparban kell megteremteni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×