eur:
392.85
usd:
366.2
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Szobrot emeltek Johan Cruyffnak

Az amszterdami Ajax-stadion főbejárata előtt felavatták a holland futballklub néhai legendás játékosának, Johann Cruyffnak emléket állító bronzszobrot.

Az egyesület egykori ikonikus alakjának tiszteletére emelt életnagyságú alkotást rajongók adományaiból - 75 ezer euróból - hozták létre.

Maga az aréna is Cruyff nevét viseli. A kiemelkedő képességű, az Aranylabdát háromszor is elnyerő irányító az Ajaxnál kezdte pályafutását, 1964-től 1973-ig, majd 1981-től 1983-ig viselte színeit. A csapattal nyolcszor nyert bajnoki címet, ötször Holland Kupát, háromszor Bajnokcsapatok Európa Kupáját. Edzőként 1986 és 1988 között irányította az amszterdamiakat, 2011 és 2012 között pedig sportigazgatóként dolgozott nevelőegyesületénél.

Cruyff 2016. március 24-én, 68 éves korában tüdőrákban halt meg. Tiszteletére az általa viselt mez számát, a 14-est az Ajax visszavonultatta.

Az Ajax hivatalos honlapjának beszámolója az avatásról. A család felkérésére Frank Rijkaard beszélt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×