eur:
394.2
usd:
365.02
bux:
65570.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A szurkolók portréi az üres lelátó székein a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójából elhalasztott, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játszott Ferencvárosi TC - Debreceni VSC mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. május 23-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Megvan a Fradi első ellenfele a BL-selejtezőben

A svéd Djurgårdens IF csapatával játszik a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. A mérkőzést a Groupama Arénában rendezik, zárt kapuk mögött. A sorsolás egy körülményben kedvezett Rebrov csapatának.

A mérkőzés időpontját később jelölik ki, augusztus 18. vagy augusztus 19. lesz.

A vasárnapi sorsoláson a magyar bajnok az 1. csoport kiemeltjei között kapott helyet a lengyel Legia Warszawa és a skót Celtic társaságában. A lehetséges ellenfél a svéd Djurgarden, az izlandi KR Reykjavík és az előselejtezős torna győztesének triójából kerülhetett ki.

A svéd csapat a legutóbbi három bajnoki mérkőzését megnyerve feljött a negyedik helyre hazája bajnokságában. Legjobb játékosa a januárban a válogatottban is szerepelt, 26 éves Jacob Une Larsson. Kim Bergstrand edző csapatában a múlt heti bajnokin négy légiós kezdett: a két norvég, a kapus Per Cristian Bråtveit és a csatár Fredrik Ulvestad, a bosnyák Haris Radetinac és az angol – hazájában ligacsapatban nem szerepelt – Curtis Edwards. Csereként beállt a norvég Wiltry és a zambiai Emmanuel Banda.

Szerhij Rebrov együttesének annyiban kedvezett a sorsolás, hogy hazai pályán, a Groupama Arénában vívja meg az egymeccses párharcot a stockholmiakkal.

"A lehetséges ellenfelek közül a legnehezebbet kaptuk, ráadásul a svédek játékban vannak, náluk tart a bajnokság, ez jelenthet nekik egy kis előnyt"

- nyilatkozta Dibusz Dénes, az FTC kapusa az M1 aktuális csatornának. "Másfelől nekünk így könnyebb feltérképezni őket, mert nem tavalyi meccseket kell majd elemeznünk. A zárt kapuk ellenére a hazai pálya is számunkra jelent előnyt. Képesek vagyunk kivívni a továbbjutást, és szeretnénk ismét csoportkörbe kerülni" - tette hozzá.

A Ferencvárosnak négy párharcot kell megnyernie a BL-főtáblára jutáshoz

Három nyert meccs az Európa-liga csoportköréhez elég. Ha az NB I bajnoka kiesik a BL-ből, az Európa-liga selejtezőjébe kerül.

Tavaly a Ferencvárost a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában állította meg a Dinamo Zagreb. Szerhij Rebrov együttese az Európa-ligába átkerülve a selejtező zárókörében legyőzte a litván Suduvát, ezzel bejutott az El csoportkörébe, és tizenöt év után szerepelhetett újra európai kupasorozat főtábláján.

Az FTC az európai kupaszíntéren eddig ötször csapott össze svéd riválissal, és csak egy párharcot veszített el. Legutóbb, 1997-ben a Helsingborgot búcsúztatta.

Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló:

Ferencváros-Djurgarden (svéd)

Celtic (skót)-KR Reykjavík (izlandi)

Legia Warszawa (lengyel)-Linfield FC (északír)/FC Drita (koszovói)

Sheriff Tiraspol (moldovai)-Fola Esch (luxemburgi)

Connah's Quay Nomads (walesi)-FK Sarajevo (bosnyák)

Crvena zvezda (szerb)-Europa FC (gibraltári)

Buducnost Podgorica (montenegrói)-Ludogorec Razgrad (bolgár)

FC Ararat-Armenia (örmény)-Omonia (ciprusi)

Floriana (máltai)-CFR (román)

Maccabi Tel Aviv (izraeli)-Riga FC (lett)

Qarabag (azeri)-FK Sileks (észak-macedón)

Dinamo Tbiliszi (grúz)-KF Tirana (albán)

Dinamo Breszt (fehérorosz)-Asztana (kazah)

Molde FK (norvég)-Kuopio (finn)

FC Flora Talinn (észt)-FK Suduva (litván)

NK Celje (szlovén)-Dundalk FC (ír)

Klaksvík (feröeri)-Slovan Bratislava (szlovák)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×