eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin
Sotra, 2017. november 25.A norvég Heidi Löke támad Bíró Blanka kapujára a női kézilabdázók Möbelringen Kupájának 2. fordulójában játszott Norvégia - Magyarország mérkőzésen a norvégiai Sotrában 2017. november 25-én. A magyar válogatott 29-24 arányú vereséget szenvedett a világbajnoki főpróbának számító felkészülési tornán. (MTI/EPA/NTB Scanpix/Vidal Ruud)
Nyitókép: MTI/EPA/NTB Scanpix/Vidal Ruud

Karanténban a norvég kéziválogatott fele, fellázadtak a játékosok

Az öt győri játékossal szereplő norvégok nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatti korlátozások nyomán, de a nemzetközi szövetség nem hajlandó elhalasztani az olimpiai selejtezőt. Közben az európai kupák április 12-ig leállnak.

A magyar női kézilabda-válogatotthoz hasonlóan a norvég is a jövő heti olimpiai selejtezőre készül, az együttesnek Montenegróban kellene kivívnia az ötkarikás indulás jogát. A koronavírus-járvány terjedése miatt hozott óvintézkedések azonban nehéz helyzetet eredményeztek – írta a norvég sajtó alapján a Nemzeti Sport Online.

A Norvégiába külföldről érkezőknek karanténba kell vonulniuk, ez alól nem kivétel a Győrben szereplő öt játékos – Stine Bredal Oftedal, Kari Aalvik Grimsbö, Kari Brattset Dale, Veronica Kristiansen, Amanda Kurtovic –, és a Vipers Kristiansandnál is öten vannak elkülönítve a bukaresti BL-mérkőzés óta. Heidi Löke, a Vipers játékosa azt mondta: március 22-ig, vagyis a selejtező torna utolsó játéknapjáig kellene karanténban maradniuk. Emellett egészségügyi dolgozó nem hagyhatja el az országot, így orvost sem vihetnének magukkal.

„Nem rendezhetik meg a tornát, minden más leállt, egész egyszerűen nem tudom felfogni, hogy nem törölték vagy halasztották el.

Nincs elég játékosunk, nem tudunk hol edzeni, mert minden bezárt. Sokan nem tudnak csatlakozni, aki pedig mégis, annak karanténba kell vonulnia. Az élet és az egészség most megelőz minden mást” – nyilatkozta a 37 éves beálló.

Erik Langerud, a norvég szövetség főtitkára sem lát megoldást a jelenlegi helyzetre.

„Létszámban jelentősen csökkentett csapattal tudnánk csak elutazni, orvos sem jöhetne velünk, mert azzal is megszegnénk a szabályokat. Meg kell értetnünk a helyzetet az IHF-fel, hogy milyen határozatokat hoztak Norvégiában, és hogy ez mennyire korlátoz bennünket.”

A férfiak selejtezőjét áprilisban tartják, ott Norvégia rendező, ám a helyzet ott is bizonytalan. Az egyik résztvevő, Dél-Korea válogatottja a korlátozások miatt be sem utazhatna az északi országba. A nemzetközi szövetség azt közölte, hogy Norvégia találjon megoldást, vagy új helyszínre viszik a tornát.

„Annak az esélye, hogy a tornát meg tudják rendezni Norvégiában, egyenlő a nullával. Amennyiben a helyszín megváltoztatása megoldást jelent, nyitottak vagyunk rá, de kétlem, hogy ez a gyakorlatban megoldaná a problémát. Együtt kell működnünk a kormánnyal, nem fogunk életeket kockáztatni azért, hogy kijussunk az olimpiára” – tette hozzá a főtitkár.

Teljes európai leállás

A kézilabdában más események már töröltek.

Az európai szövetség pénteken bejelentette, hogy április 12-ig nem tart meg semmilyen klub- és válogatott eseményt, így a férfi BL-nyolcaddöntőit és a női BL-negyeddöntőit, valamint az EHF-kupa küzdelmei sem folytatódnak. Ez érinti a nőknél a Győr és a Siófok, míg a férfiaknál a Szeged, a Veszprém és a Tatabánya programját is.

Nem rendezik meg a Veszprém-Vojvodina SEHA-liga negyeddöntőt szombaton,

a visszavágót határozatlan időre elhalasztották.

Az európai szövetség arról is döntött, hogy elhalasztja a március végére tervezett női Európa-bajnoki selejtezőket. A magyar csapat 25-én és 28-án is Montenegróval találkozott volna, előbb Érden, majd Niksicsben. A magyar szövetség szerette volna az eredeti időpontban, zárt kapuk mögött megrendezni a hazai találkozót, de erre nincs lehetőség. A jövő heti győri olimpiai selejtezőről egyelőre úgy tudni, hogy megtartják, zárt kapuk mögött.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×