eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az amerikai Caeleb Dressel (b) örül győzelmének a 4. helyezett Milák Kristóf mellett a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf negyedik lett 100 méter pillangón

A számot az amerikai Caeleb Dressel nyerte a kvangdzsui világbajnokságon.

A 19 éves magyar úszó szerdán 200 méter pillangón a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps 2009-es világrekordját megdöntve diadalmaskodott, két nappal később 100 méteren az előfutamból 51.42-es, az elődöntőből 50.95-ös idővel jutott tovább.

A Honvéd tinédzsere előzetesen azt mondta, az elődöntőben Phelps-világcsúcsot döntő Caeleb Dresselre kell majd figyelnie a fináléban, és amennyire csak lehet tapadni szeretne az amerikai klasszisra. Dressel - aki nagyjából fél órával korábban több mint négytizedes előnnyel nyert 50 méter gyorson - a rajt után kilőtt: Milák próbálta tartani a lépést, 50-nél harmadiknak fordult. Ekkor az amerikai a kidelfinezéssel óriási előnyt szerzett, eldöntötte a versenyt, Milák pedig végül elődöntős idejénél gyengébb eredménnyel, 51.26 másodperccel csapott célba.

"Nem ezt akartam. Azt hittem, jobb lesz, nem úgy sikerült, ahogy gondoltam.

Nagyon rosszul jött ki a fal, ott kaptam egy testhosszt. Próbáltam visszahozni a második ötvenen, de csak így sikerült. Elfáradtam az utolsó napra, nem tudom, hogy testben vagy fejben, talán az utóbbi" - értékelt csalódottan Milák Kristóf.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×