eur:
393.13
usd:
367.36
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Dzsudzsák Balázs örül a második góljának a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen, Lyonban 2016. június 22-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Dzsudzsák Balázs: a 2020-as Eb után talán nincs tovább

"Utolsó esélyként" beszélt egy interjúban a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a jövő évi foci-Eb-ről.

Interjút közöl az nso.hu a vb-ezüstérmes Horvátország elleni Eb-selejtezőn győztes magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, a címeres mezben 100. mérkőzését lejátszó Dzsudzsák Balázs, aki a lapnak elmondta, alig egy-két órát tudott csak aludni a meccs után.

"Harminckét évesen, hazai pályán, telt ház előtt, csapatkapitányként a világ második legjobb csapata ellen jubilálhattam, ez egyszerűen döbbenetes. Felemelő érzés volt, olyan, amely sok százezer, sok millió futballista életében sosem jön el" - írta le érzéseit a labdarúgó, akinek hétfő reggelre betelt a telefonja üzenetekkel még úgy is, hogy nagyon kevesen tudják a számát.

Dzsudzsákot vonzotta, hogy elérje a 100-szoros válogatottságot, de "szánalomból" továbbra sem akar a pályán lenni.

Szerinte mindent lehet mondani a pályafutására, "de azt, hogy ne lenne sikeres, hogy ne tettem volna meg mindig mindent a válogatottért, a magyar címeres mezért, azt nem".

Mint felidézte, első válogatottsága örök emlék marad: Várhidi Péter küldte először pályára Görögország ellen, remegett a lába, amikor becserélték. Most, a századikra a családjától egy olyan porcelántálat kapott, amelyikre mindegyik válogatottságáról felkerült egy kép róla.

A 2020-as Európa-bajnokságra utalva elmondta, az ő generációjának "alighanem az utolsó lehetősége, hogy világeseményre kijusson".

Rosszul esett neki, amikor az internet népe arról vitázott, egyáltalán helye van-e a keretben, de "túl van már azon a korszakon", hogy bárkinek is üzengessen; "a választ vasárnap mindenkinek megadtam".

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×