eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Dzsudzsák Balázs, Bese Barnabás és Baráth Botond (b-j) a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. március 24-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Dzsudzsák Balázs: az ország szíve megint együtt dobbant

A magyar válogatott tagjai az InfoRádiónak is értékelték a horvátok elleni győztes labdarúgó-Eb-selejtező mérkőzést. Szoboszlai Dominik például azt mondta: játszottam Modric ellen, aztán kész". Nagy Ádám a "Szalai-hatásról" beszélt.

"Kaptam egy lehetőséget a meccs előtt, hogy beszéljek a csapattal" - kezdte értékelését Dzsudzsák Balázs csapatkapitány az InfoRádiónak kevéssel az után, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Eb-selejtezőn a vb-ezüstérmes Horvátországot vasárnap Budapesten.

Dzsudzsák azt próbálta hangsúlyozni az öltözőben, hogy ne azzal foglalkozzanak, hogy világ egyik legjobb középpályása ellen játszanak, hanem azzal, hogy a közönség azért jött ki, mert a magyarok sikerére éhes;

"a mi csapatunkat akarják látni, nem az aranylabdást"

- utalt Luka Modricra.

"Minden működött az első perctől kezdve, és ha azt mondom,

az ország szíve megint együtt dobbant minden egyes gólnál, akkor nem túlzok. Ez überelte a norvégok elleni hangulatot is"

- fogalmazott Dzsudzsák Balázs.

Külön büszke arra és meg is hatja, hogy egy ilyen jól védekező csapat kapitánya, és hogy miután az ő vezérletével jutottak ki az Eb-re 2016-ban, elérte vasárnap a 100. válogatottságát is, holott nála sokkal jobb labdarúgók is voltak a magyar történelemben.

"Az a 23-24 ezer ember, aki ott volt, döbbenetes hangulatot csinált, ezért érdemes futballistának lenni" - tette hozzá. Egész egyszerűen úgy vélte,

amióta a válogatottban játszik, ez volt a "top-top-top meccs".

A jövőről beszélve elmondta, nem szabad most a babérokon ülni, az Azerbajdzsán elleni nyári selejtező pontosan ugyanilyen fontos lesz, és még jobban kell majd játszani, annál is inkább, mert még komolyabban fogják venni a magyar válogatottat.

Annyit elmondott még:

"ha reálisak akarunk lenni, ez a csoport nem rólunk szól, de ez nem kishitűség.

Csak úgy tudunk továbbjutni ebből a csoportból, ha minden egyes meccsen ezt az utolsó utáni becsúszásig történő játékot mutatjuk, különben nincs esélyünk".

Dzsudzsák Balázs szerint nagyon-nagyon messze van még a 2020-as Európa-bajnokság, ezért ebből a győzelemből nem is szabad túl messzemenő következtetéseket levonni, "helyén kell kezelni".

Szoboszlai: játszottam Modric ellen és kész

A 18 éves, a válogatottban kezdőként most először pályára lépő Szoboszlai Dominik elárulta, a csütörtöki, Szlovákia elleni vereség után volt egy "elgondolkodás" az egész csapat részéről, de ezen sikeresen estek át.

"A csapategység rendben volt: mindenki akarta a győzelmet"

- mondta. Számára világklasszisok ellen "elég jó érzés játszani", most "sikerült a győzelem, nézzünk előre" - tette hozzá.

Az elmúlt hetek igen jól sikerültek Szoboszlainak, felnőtt bajnokin játszott és gólt lőtt az osztrák bajnokságban (Salzburg), Európa-liga mérkőzésen szerepelt a Napoli ellen, most pedig győztes csapat tagja volt a vb-ezüstérmes ellen, de ezt így fogja fel: "választ kapok arra, amiért idáig dolgoztam".

Mint mondta, nem izgult, hogy "hú, most a Modric ellen kell játszanom. Játszottam, aztán kész".

Nagy Ádám:

A Bolognában légióskodó Nagy Ádám szerint valahogy most jobban meg tudták valósítani azt, amit a stáb kért tőlük, ennek pedig a kommunikáció lehetett a kulcsa.

A védekező középpályás beszélt a "Szalai-hatásról". Ismert, a csütörtöki vereség után a csapatkapitány-helyettes kemény szavakkal bírálta a válogatott egészét, felrázandó a csapatot.

Nagy elárulta, Szalai Ádám bocsánatot kért mindazoktól, akik magukra vették a kemény szavakat, ám a csapattagok tudják, "mindenki máshogy dolgozza fel az eseményeket", és csapaton belül meg is tudták beszélni a dolgokat, senki sem értékelte úgy a helyzetet, hogy Szalai Ádám "széthúzna".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 27. 18:16
×
×
×
×