eur:
393.3
usd:
367.44
bux:
67062.43
2024. április 26. péntek Ervin
Szoboszlai Dominik, a magyar (b) és Marek Hamsik, a szlovák válogatott játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a felvidéki Nagyszombatban (Trnava) 2019. március 21-én. Szlovákia - Magyarország 2-0.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szoboszlai: nem ilyen bemutatkozásra számítottam

A szlovákok elleni vereség után a vb-ezüstérmes horvátok ellen javítanának a magyar labdarúgó-válogatott tagjai.

Vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar válogatott, a nagyszombati meccsen Szlovákia győzött 2-0-ra.

A találkozón debütált a válogatottban Szoboszlai Dominik, a Salzburg középpályása csereként fél órát kapott.

„Jó volt beállni, remélem, hogy a következő meccsen még többet kaphatok. Persze nem ilyen bemutatkozásra számítottam, győzni jöttünk ide.

Most nem sikerült, a horvátok ellen majd sikerülni fog”

– nyilatkozta a meccs után.

A 18 éves játékos az Infostart kérdésére elmondta, a szövetségi kapitány azt kérte tőle, hogy támadásban tegye, amit tud, védekezésben pedig tartsa be az utasításokat.

„Azt várom, hogy a horvátoknak meg tudjuk mutatni, hogy kik is vagyunk valójában, és ebből bármi kisülhet” – mondta a vasárnapi meccsről.

Korhut Mihály kérdésünkre azt közölte, hogy nem volt jobb a szlovák válogatott.

„Nem érdemeltünk vereséget.

A végén beszorítottuk őket, mi támadtunk, de egyszer eljöttek, és kaptunk még egyet. Aki látta, tudja, hogy döntetlenes meccs volt, nem 2-0-s. Most készülünk a horvátokra, próbálunk nyerni otthon” – mondta a védő.

Marco Rossi szövetségi kapitány már korábban is próbálgatta a 3-5-2-es felállást, amelyben ezúttal kezdett a csapat. Korhut Mihály szerint az első félidőben ez nem ment jól, de aztán feljavult a játék.

„Jó lesz ez a taktika, össze fogunk szokni, aztán jobbak leszünk és meccseket tudunk nyerni így” – hangsúlyozta.

Arról is beszélt, hogy sokat segített a szurkolók támogatása a csapatnak, és örülnek, hogy mellettük állnak a vereség után is.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×