INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

szoboszlai dominik

labdarúgás

liefering

salzburg

Szoboszlai Dominik (k) a horvát Marcelo Brozovic (b) és Luka Modric között a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában 2019. március 24-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.

Ezért nem játszik még topklubban Szoboszlai Dominik

A felnőtt válogatottban is bemutatkozó Szoboszlai Dominik fontos időszak előtt áll, most válhat alapemberré Ausztria legjobb csapatában, a Salzburgban, ahol bizonyíthatja, jogosan érdeklőnek iránta Európa topklubjai - vélekedik a 18 éves futballista menedzsere, Esterházy Mátyás.

Természetes, hogy amikor egy futballistának magas szinten igen jó mérkőzései vannak, megnövekszik iránta az érdeklődés, de a felnőttválogatottban Eb-selejtezőn is bemutatkozó, még mindig csak 18 éves Szoboszlai Dominik iránt az elmúlt években folyamatosan érdeklődtek a legnagyobb klubok - mondta el az InfoRádióban Esterházy Mátyás játékosügynök, a Sports Consulting képviselője.

"Szerződéshosszabbítással szerettük volna érzékeltetni, hogy lépcsőről lépcsőre haladunk,

és nem szeretnénk ugrálni; számunkra nagyon fontos az, hogy Dominik a másodosztályú Lieferingen keresztül bekerült a felnőttcsapatba, és most olyan teljesítményt nyújt, amely alapján joggal érdeklődnek iránta topklubok is. De mi szeretnénk ezt az utat folytatni, és stabil játékossá szeretne válni Dominik" - fogalmazott a játékos képviselője. Szoboszlai célja idén, hogy bajnok legyen a Salzburggal, utána esetleg a Bajnokok Ligájában szerepelni, ezek a rövidtávú elképzelések, de a menedzsment ennél nem tekint távolabbra.

A szenegáli Sadio Mané története sokak előtt ismert: a labdarúgó Salzburgból a Southampton érintésével került Liverpoolba, ahol a támadóhármas egyik alapjátékosa. E párhuzamra reagálva Esterházy elmondta, Szoboszlai

"a legjobb helyen van Salzburgban"

jelenleg, ezt ő és a focista édesapja is így gondolja; "a földrajzi és szakmai indokok is igazolják ezt, jó döntést hoztunk".

Szoboszlai Dominik - mint Esterházy elmondta - tudja, hogy a munka java "csak most kezdődik", most kell bizonyítania, meg kellfelelnie a vele szemben támasztott elvárásoknak. Arról, hogy mikor távozhat Ausztriából , a menedzser azt mondta, attól függ, mikor érkezik szakmailag és anyagilag egyaránt megfelelő ajánlat - de mindkét szempont elengedhetetlen, "nyugodt körülmények között kell magas szinten továbbfejlődnie".

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Szoboszlai a legjobb helyen Salzburgban
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018