eur:
395.01
usd:
370.99
bux:
65372.62
2024. április 19. péntek Emma

A meccs, ami a magyar szurkolóknak volt a legfontosabb

Komolyabb szurkolói rendbontás nélkül ért véget a Szlovákia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, amely leginkább a magyarokat hozta lázba, a helyieket nem.

A magyar határt átlépve, Nagyszombat felé autózva még kevés jel utalt arra, hogy csütörtökön este szlovák-magyar rangadóval kezdődik meg a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat. Néhány településen lehetett látni a pihenni megálló magyar szurkolókat, de a szlovákok nem tartottak konvojokban a stadion felé. Az aréna felé közeledve viszont már egyre több helyen lehetett látni rendőri egységeket, akik láthatóan készültek a magyarok drukkerek érkezésére.

A mintegy kétezer magyar szurkoló többsége buszokkal utazott Nagyszombatba, és egy elkülönített parkolóba terelték őket. Hiába volt a komoly rendőri jelenlét, egy incidens mégis történt: a magyarok sörösdobozokkal dobáltak meg szlovák sálas szurkolókat, de végül sikerült közbelépni.

Amíg a beengedésre vártak a drukkerek, a válogatottat buzdító, de leginkább a szlovákokat szidalmazó rigmusokkal szórakoztatták magukat, és már előkerültek a petárdák, hanggránátok, görögtüzek.

Volt olyan is, aki a szlovák válogatott sálját égette el.

A stadion melletti házak kihaltak, egy-két bámészkodót lehetett látni az ablakokban, de senki sem állt ki az erkélyre, hogy tovább bőszítse a magyar drukkereket. A rohamrendőrök még egyszer megindultak a magyarok felé, mert néhányan megpróbáltak bejutni a stadionba a mentőknek fenntartott bejáraton.

A stadion másik oldalán, a rendőrkordonon túl viszont mintha egy teljesen más világ honolt volna. A szlovák szurkolók békésen sétálgattak és söröztek, különböző játékokkal, arcfestéssel és fúvószenekarral szórakoztatták őket a rendezők. A nagyszombati City Arena egybe van építve egy bevásárlóközponttal, és inkább tűnt egy esti plázázásra, nem pedig egy fontos futballmeccsre készülőnek az érkező tömeg.

A meccs a magyar drukkereknek volt fontosabb, ezt mutatja az is, hogy

nem volt teltház, a 19 ezres stadionban ötezer hely maradt üresen.

A kezdéskor a magyar tábor egy "Erő, Hűség, Remény" feliratú transzparenst emelt a magasba, majd a szlovák himnuszt hátat fordítva hallgatta végig, tovább szítva a kedélyeket. Az elkülönített vendégszektor melletti lelátókon is a magyar válogatottnak szorítottak, itt ültek ugyanis a felvidéki szurkolók, akik bekapcsolódtak a hazaiakat szidalmazó rigmusokba. Az ő jelenlétük és viselkedésük bosszantotta is a szlovákokat, a második félidő elején perpatvar alakult ki, repültek a söröspoharak és szotyiszacskók, a rohamrendőröknek kellett szétválasztani a feleket.

A meccset végül Szlovákia nyerte 2-0-ra, a magyar tábor a találkozó végén a játékosokkal együtt elénekelte a himnuszt.

Szalai Ádám kifakadt

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a játékosok hozzáállásával elégedett volt, de elismerte, hogy túl sok hibát követtek el, és néhányan a tudásuk alatt teljesítettek.

A debütáló Szoboszlai Dominik nem ilyen bemutatkozásról álmodott, míg Korhut Mihály arról beszélt, hogy a válogatott nem érdemelt vereséget. A nyilatkozatokat itt olvashatja el.

A legélesebb kritikát Szalai Ádám fogalmazta meg. A csatár szerint a védekezés csapatszinten kiábrándító és elkeserítő volt, amit az első bekapott példáz a legjobban.

"Volt egy elképzelésünk taktikailag, mind védekezésben, mind támadásban, sajnos ebből nem sokat láttam, amit sikerült volna véghez vinnünk. Elkeserítő a védekezésünk, igazából az egész csapat. Volt egy terv, de az első gól tényleg nagyon kiábrándító akkor is, ha három napot vagyunk együtt

Ahhoz, hogy Eb-ről beszéljünk, nem lehet csapatként ilyen szinten védekezni.

Persze, sokat beszéltünk arról, melyik az értékesebb együttes, de nem ezt kell nézni, hanem hogy a taktikai felkészültség a két csapat között maximálisan megmutatkozott, főleg, ha megnézzük az első gólt. Én nem érzem úgy, hogy kevés lenne az idő, minden másik válogatottnak is ugyanennyi ideje van. Nagyban hozzátartozik az, hogy ki milyen szinten, milyen bajnokságban játszik, milyen taktikai felkészültséggel érkezik a válogatotthoz" - mondta Szalai Ádám.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Erős negyedéven vannak túl a globális részvénypiacok, sokak szerint már régóta érik egy kisebb-nagyobb korrekció. Mégis, az egyre intenzívebben lángoló geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági környezet kihívásai ellenére a Portfolio által megkérdezett szakértők szerint nincsenek kizárva az újabb csúcsdöntések. Nem fognak idén unatkozni a kötvénybefektetők sem, a forint pedig könnyen áttörheti a 400-as szintet az euróval szemben. A kötvényalapokat vásárlóknak így érdemes körültekintőnek lenniük, a devizás alapok kereslete pedig felélénkülhet. Megkérdeztük három alapkezelő szakértőit, hogyan értékelik a mostani piaci történéseket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×