INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

magyar labdarúgó-válogatott

szlovákia

nagyszombat

eb-selejtező

Egy csapatnyi szurkolót állítottak elő a szlovák-magyar után

Egy csapatnyi szurkolót állítottak elő a szlovák-magyar után

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Több mint hatszáz rendőr biztosította a rendet a nagyszombati stadionnál a csütörtöki Szlovákia-Magyarország Eb-selejtezőn.

Kisebb szurkolói atrocitások történtek Nagyszombaton. A megye rendőrségi szóvivője, Mária Linkešová a Parameter.sk portálnak elmondta: speciális gépjárműveket is bevetettek, rendőrkutyák és lovas rendőrök is voltak a helyszínen, az Anton Malatinský Stadionnál.

A biztonsági intézkedések során nem történt súlyosabb közrendsértésre. A rendőrökre több esetben azért volt szükség, hogy megakadályozzák a verekedést a szurkolói csoportok közt.

A rendőrség összesen 11 embert állított elő, közülük 9 magyar állampolgárt, egy személy pedig nagyszombati illetőségű.

Nyolc esetben 150-től 200 euróig terjedő pénzbüntetésre bírságoltak magyarokat kihágások miatt. Ezek a személyek pirotechnikai eszközöket vittek a stadion területére, és több esetben nem vették figyelembe a biztonsági szolgálat utasításait – közölte a szóvivő.

Egy magyar állampolgár ellen köztisztviselő elleni támadás miatt indítottak eljárást. Egy 28 éves nagyszombati fiatalember pedig a közrendet veszélyeztette azáltal, hogy teleszkópos gumibottal a kezében provokálta a szurkolókat, így szintén 200 eurós büntetést kapott.

Még tart a videofelvételek kiértékelése, és amennyiben további jogellenes magatartást vesznek észre ezeken, a rendőrség a törvény értelmében fog eljárni.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018