eur:
392.79
usd:
366.69
bux:
66389.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Liu Shaolin Sándor (b) és öccse, Liu Shaoang (b2), valamint az olasz Yuri Confortola (j) és az izraeli Vladiszlav Bikanov a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1500 méterének döntőjében 2019. január 12-én. Liu Shaolin Sándor arany-, Liu Shaoang ezüstérmet nyert.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink

Liu Shaolin Sándor a klubváltásról: vagy bejön, vagy nem

Az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang az MTK-ból a Ferencvároshoz igazolt. Az idősebbik Liu fivér az InfoRádióban úgy fogalmazott, bízik a váltásban, Shaoang súlyos kézsérülésből gyógyul.

Az MTK-ból edzőjükkel, Bánhidi Ákossal együtt távoztak a Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang, és a Ferencváros újjáélesztett rövidpályás gyorskorcsolya szakosztályához csatlakoznak.

Liu Shaolin Sándor az InfoRádiónak elmondta, családias hangulatra számít.

"Az első benyomásaim a Fradiban nagyon kellemes volt. Én egy olyan srác vagyok, aki mindig a mának él, és mindig megpróbálja jól érezni magát.

Sosem izgultam azon, hogy mi lesz, ha valamit elrontok, mindig az adott pillanatra gondolok.

A következő világbajnokság sem jár még a fejemben, mindössze a következő kör" - jelentette ki az olimpiai bajnok sportoló, aki szerint a klubváltást is meg kellett próbálni, "vagy bejön, vagy nem".

Öccse, Liu Shaoang varratszedésről érkezett a klubváltás bejelentésére, az orvosok biztatják is:

kézsérülése szépen gyógyul.

"Egy kisebb gipsz van a kezemen, 18-án, hétfőn fogok egy olyan merevítőt kapni, amit le és fel tudok venni, ezzel már jégre is tudok lépni remélhetőleg" - mondta.

Elárulta, az utánpótlástól kezdve más sportolók és szakemberek is átigazolnak a Ferencvároshoz, aminek a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség volt a motorja.

"Nyilván nem csak azt kell figyelni, hogy itt vagyunk a testvéremmel, illetve a Krueger testvérekkel, a fiatalok lesznek az új nemzedék" - szögezte le.

Liu Shaolin Sándor nagyon várja már a csütörtöki Év sportolója gálát, és kicsit izgul is, mert először tud személyesen részt venni rajta.

"A rövidpályás gyorskorcsolya szakág három kategóriában van jelölve, csapatként, az edző révén és én egyéni sportolóként is.

Nagyon nagy tiszteletem Bácsi Péternek, hogy hazai világbajnokságon tudott indulni és minden magyar szívet megdobogtatni. Nem is tudom, miért nem voltam kint"

- méltatta egyik riválisát a sportoló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×