eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor (b-j), a győztes magyar válogatott tagjai a phjongcshangi téli olimpia férfi 5000 méteres váltó rövidpályás gyorskorcsolyaversenyének eredményhirdetésén a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 22-én. Ez Magyarország történetének első téli olimpiai elsősége, és 1980 óta az első dobogós helyezése.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Megtudtuk: ekkor pukkan Usain Bolt Liuéknak küldött pezsgője

A phjongcshangi váltóarany egyéves születésnapján gigantikus eseményt szervez a korcsolyázószövetség, ennek központi helyszínén nyitják majd ki a 6 literes Mumm pezsgő üvegét.

Különös fogadalmat tett Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere, a 100 és 200 méteres síkfutás regnáló világcsúcstartója. A visszavonult jamaicai vágtázó a 2018-as téli olimpia előtt azt ígérte, mindenkinek küld egy-egy pezsgőt, aki a dobogó tetején az ő jellegzetes beállásával pózol.

Ismert, tavaly február 22-én a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burián Csaba négyes a rövid pályás gyorskorcsolyázók férfi 5000 méteres váltóversenyében megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét, majd a másnapi éremátadón a futó jellegzetes beállásával pattant fel a dobogó legfelső fokára - az Instagramra Liu Shaoang által erről feltöltött fotót pedig akkor Usain Bolt is kommentálta, ígérve: megy a pezsgő!

Az Infostart.hu most még többet megtudott a pezsgőről, az ugyanis nem marad bontatlan: a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség február 22-én a Városligeti Műjégpályán az aranyérem első születésnapján - a magyar korcsolyázás napján - pukkan majd, 6 literes és Mumm márkájú.

Pénteken egyébként egy országos rendezvénysorozat keretében több mint 20 helyszínen különleges programokkal, bemutatókkal, koncertekkel várják a vendégeket. Az esemény központi helyszíne lesz a Városligeti Műjégpálya, ahol délután 2 órától 2 óra 22 percen át ingyenes élménykorcsolyázásra van lehetőség, kora este pedig egy igazi 2.22 partin a magyar korcsolyasport bajnokaival és legendáival is lehet találkozni. Ekkor pukkanhat a pezsgő.

A Liu fivérek kedden az InfoRádió Aréna című műsorának vendégei este 6 után.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×