eur:
394.56
usd:
370.56
bux:
65463.05
2024. április 23. kedd Béla
Liu Shaolin Sándor (b), miután aranyérmet nyert másodikként célba érő öccse, Liu Shaoang (j) előtt a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1500 méterén 2019. január 12-én.
Nyitókép: Vincent Jannink

Nehéz helyzetben vannak a Liu testvérek

Kézsérülése után hamarosan újra ott lehet a jégen az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang. Mint az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, segít a társaknak a felkészülésben, de a márciusi világbajnokságot nem vállalhatja. Bátyja, Liu Shaolin Sándor arról beszélt, mennyire nehéz volt a testvére nélkül versenyeznie a Világkupa-szezon hajrájában.

Liu Shaoang elárulta: kézsérülése ellenére már egy hete edz, a héten pedig – ha minden jól alakul – leveszik a gipszet, és olyan könnyebb merevítőt kap, amellyel jégre is tud menni.

„Azon leszek, hogy a srácoknak tudjak segíteni majd a jégen, és őket tudjam támogatni a vb-re készülésben”

– fogalmazott.

Nehéz volt a kialakult helyzetet kezelni – vélekedett Liu Shaolin Sándor. Mint mondta: 2013 óta minden versenyre együtt mennek testvérével, így hatalmas hiányt okozott, hogy nélküle kellett elutaznia a legutóbbi világkupa-állomásra. Öccse futamaiért – bevallása szerint – jobban izgul, mint a sajátjaiért.

„Amikor láttam elesni, borzasztó érzés volt”

– fogalmazott, hozzátéve: amikor azt látta, hogy jó kezben van a testvére, valamelyest megnyugodott.

Bár Liu Shaoang versenyzőként nem tud részt venni a következő világbajnokságon, nézőként elkíséri a csapatot és támogatja társait. Orvosa azt javasolja, pihentessék a sérülést, mert – bár jégre tudna lépni –, ha ismét ráesik, a helyzet csak romlana.

Liu Shaolin Sándor arról is beszélt az Arénában, hogy a tavalyi téli olimpián elért siker után nehéz volt motivációt találni. Nem tudott magával mit kezdeni, úgy érezte, hogy 23 évesen elérte élete legnagyobb célját az olimpiai arannyal. Hozzátette ugyanakkor, hogy a szakmai stáb tagjai és a környezetük segítenek nekik abban, hogy az olimpiai bajnoki címek után is motiváltak és sikeresek maradjanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×