eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Kalmár Ákos a férfi 1500 méteres gyorsúszás előfutamában a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 29-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Újabb magyar siker a rövidpályás úszó világbajnokságon

Kalmár Ákos hetedik lett 1500 méter gyorson a kínai Hangcsouban rendezett viadal záró napján. A magyarok ezzel befejezték szereplésüket a kínai nagyvárosban.

A 18 éves magyar versenyző a szombati előfutamból egyéni csúcsát több mint hét másodperccel megjavítva (14:31.94) jutott a fináléba. A döntőben Kalmár a táv elején szinte lemásolta egy nappal korábbi teljesítményét, ötszáz méter után nyolc századdal volt rosszabb az ideje az előfutamhoz képest, ezzel a nyolcadik helyen haladt. Egy kilométernél másfél másodpercre nőtt a hátránya előző napi idejéhez képest, azonban az amerikai Zane Grothe mellett elment és a hetedik helyre jött fel.

Kalmár a végére "egyedül maradt", ugyanis a hatodiktól messze volt, a nyolcadik pedig leszakadt tőle, s végül 14:35.94-es idővel csapott célba. Az aranyért a hajrában hatalmas csatát vívott egymással az ukrán Mihajlo Romancsuk és az olasz Gregorio Paltrinieri, előbbi végül egy rendkívül erős utolsó ötven méterrel faképnél hagyta legnagyobb riválisát és 14:09.14-es idővel diadalmaskodott. Harmadik a norvégi Christian Henriksen lett.

Kalmár a döntő után elmondta, szeretett volna még egy kicsit faragni egyéni csúcsán, ez sajnos nem jött össze, ugyanakkor elégedett lehet, hiszen ez volt pályafutása első felnőtt fináléja.

A magyarok ezzel befejezték szereplésüket a kínai nagyvárosban, közülük csak Hosszú Katinka szerzett érmet: a háromszoros olimpiai bajnok a keddi nyitónapon 400 méter vegyesen, szerdán 200 méter pillangón védte meg címét, valamint 100 méter háton lett második, pénteken 100 méter vegyesen, szombaton pedig 200 méter vegyesen nyert. Kalmár és Hosszú mellett még két magyar úszhatott döntőt, Bernek Péter és Gyurta Gergely 400 méter vegyesen, előbbi negyedik, utóbbi ötödik lett. Hosszú Katinka az esti programot követően átveheti a vb legjobb női úszójának járó díjat is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×