eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Hosszú Katinka a 200 méter pillangóúszás előfutamában a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon 2018. december 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Minden jelző elfogyott Hosszú Katinkára - megvan a harmadik arany

Ellentmondást nem tűrő hajrával hagyta le a mezőnyt az utolsó 25 méteren az Iron Lady - 100 méteres vegyesúszásban is. A számot sorozatban negyedszer nyerte meg 25 méteres medencében rendezett vb-n.

100 vegyesen várható győzelméért Hosszú Katinka lemondott szerepléséről a hátúszók 50 méteres számában a hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokságon.

Ismert, a harmadik versenynapon harmadik érmét (400 m vegyes, 200 m pillangó - arany; 100 m hát ezüst) is megszerző

Hosszú Katinka szinte egyszemélyes csapatként viszi a hátán Magyarországot Kínában

az évzáró világversenyen azok után, hogy Kapás Boglárka a helyszínen megbetegedett, a többiek pedig többségükben várakozáson alul szerepeltek vagy különféle okokból ki sem utaztak.

Pénteken tehát a "sóhajtásnyi" 100 vegyes várt a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkára - Sós Csaba szövetségi kapitány fogalmazott így a versenyszámról az InfoRádiónak -, egyértelmű aranyeséllyel, ugyanis csak az Iron Lady úszott 58 másodpercen belüli időt a középdöntők során, és egyébként is, szinte verhetetlennek számít hosszú évek óta a vegyesúszószámokban.

A szám világcsúcstartója tehát a legjobb idővel került fináléba, így kedvencén, a 4-es pályán tempózhatott, ráadásul legnagyobb vetélytársa, a svéd Sarah Sjöström nélkül. Ott volt azért a háton őt elkapó amerikai Baker és a hihetetlen fejlődési ütemet mutató, szintén amerikai Margalis.

Az Iron Lady háton és pillangón sem elsőként fordult még, ám mellen és gyorson egyértelművé tette, nem szólhat bele más az aranyéremről szóló "vitába",

megszerezte idei harmadik rövidpályás vb-aranyát (57,26) Hangcsouban.

Az M4 Sportnak nyilatkozott a verseny után:

"Nekem ez a 100 vegyes egy kapkodás a fejemben, próbálok minden apró technikai dologra odafigyelni. Igazából nem ment olyan rosszul, de szerettem volna 57 másodpercen belül úszni. Sarah Sjöström alaposan felkészített erre a világbajnokságra"

- utalt arra, hogy a világkupában kettejük között dőlt el az elsőség, és parázs csatákat vívtak ősszel.

A rend kedvéért: 58 másodpercen belülre most is csak a második helyezett "merészkedett", rajtuk kívül senki. Hosszú mögött a japán Imai Runa és a jamaicai Alia Atkinson csapott a falra.

Hosszú Katinka 100 vegyesen sorozatban negyedszer lett világbajnok.

Szombaton 200 méter vegyesen és 100 méter pillangón is a szám címvédőjeként lesz érdekelt az előfutamok során, rajta kívül a magyarok közül Bernek Péter (400 méter vegyes), Gyurta Gergely (400 méter vegyes és 1500 méter gyors), Lobanovszkij Maxim (100 méter gyors), Horváth Dávid (50 méter mell) és Kalmár Ákos (1500 méter gyors) ugrik medencébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×