eur:
392.82
usd:
366.57
bux:
66776.6
2024. április 26. péntek Ervin
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: Illyés Tibor

Sós Csaba: ez nem is rossz ötlet Hosszú Katinkától

Némileg elmaradt az előzetesen remélt eredményektől a magyar válogatott a rövidpályás úszó-világbajnokságon, de Hosszú Katinka idén itt teljesített messze a legjobban: 4 arany- és 1 ezüstéremmel zárt Hangcsouban.

Magyarország harmadik lett a hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokság éremtáblázatán, de ez nem mutat reális képet az esemény magyar olvasatáról.

"Csalóka a kép, mert az éremtáblázaton elsősorban az aranyérmeket veszik figyelembe, utána a többit.

Ha a pontversenyt nézzük, akkor jóval hátrébb vagyunk. Mindazonáltal körülbelül ilyen eredmény volt várható ettől a csapattól"

- értékelt az InfoRádiónak Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, aki valamivel jobbra számított, de azért reálisnak az elért eredményeket tartja csapatszinten.

Hosszú Katinka az év nehézségei ellenére (válás, edzőkeresés, több hónapos kihagyás) a rövidpályás világeseményre kitűnően felkészült új edzőjével, Petrov Árpáddal, Sós szerint kijelenthető, hogy visszatért a csúcsra.

"Gyakorlatilag most már a legjobb időeredményeinek nagyon a közelében úszik. A kérdés most már az, hogy a jelenlegi teljesítményét hogyan tudja átkonvertálni nagypályára" - fogalmazott Sós Csaba, aki arról is beszélt, mely számokat választhatja az Iron Lady a jövőben: "Kijelenthető, hogy

a vegyesúszás a fő úszásneme, aztán amellett pillangón nyert, háton pedig nem, miközben 100 háton ő a regnáló olimpiai bajnok,

és 200-on is kiemelkedő eredményre képes. De ahogy nézem a hozzáállását,

inkább a pillangó felé kacsingat. Nem biztos, hogy ez rossz ötlet."

Sós dicsérte a további döntős vb-résztvevőket, Bernek Pétert, Gyurta Gergelyt és Kalmár Ákost is, azt viszont

csalódásnak tartja, hogy a férfiaknál 200 pillangón sem Kenderesi Tamás, sem Biczó Bence nem került fináléba.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×