eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Hosszú Katinka versenyez a 100 méter hátúszás döntőjében a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon 2018. december 12-én. Hosszú ezüstérmet nyert.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Hosszú Katinka tényleg visszalépett a vb-n

Sztankovics Anna mindössze hét századdal maradt le a továbbjutástól 100 méter mellen, így a 17. lett pénteken a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon.

Mivel Hosszú Katinka 50 méter háton visszalépett annak érdekében, hogy a lehető legkipihentebb legyen az esti 100 méter vegyes fináléjában, Kapás Boglárka pedig 400 méter gyorson nem indult el betegsége miatt, ezért Sztankovics volt az egyetlen magyar érdekelt a pénteki előfutamok során.

Sztankovics a nyitónapon 50 méteren indult, hét századdal lemaradt az elődöntőről és 18. lett. A 22 éves magyar versenyző most nyolc századra megközelítette egyéni legjobbját, de 1:06.42-es idejével újra éppen hét századdal maradt le a továbbjutástól.

"Kicsit nehéz volt, mert a kvalifikációban nem fogadták el az országos bajnokságon úszott időmet, így 1.7 másodperccel voltam rosszabb idővel nevezve, mint amit tudok. Éppen ezért tudtam, a mellettem úszókra nem számíthatok, magamra voltam utalva. Az, hogy mi történt beljebb, nem láttam, de örülök neki, hogy ilyet tudtam úszni. A szezon elején nem gondoltam volna, hogy itt lehetek, és mégis, ráadásul a rövidpálya nem az én asztalom. Remélem, hogy a következő szintet sikerül megugranom a nyári nagymedencés világbajnokságon" - nyilatkozta az MTI-nek Sztankovics, aki kvalifikációs ideje miatt a medence szélére kapott besorolást.

A péntek délelőtti előfutamok csúcspontja a hazai szurkolók számára a férfi 4x200 méteres gyorsváltók küzdelmei voltak, ugyanis a kínai stafétában helyet kapott az ország egyik legnépszerűbb sportolója, a háromszoros olimpiai bajnok Szun Jang, aki éppen Hangcsouban született. A 27 éves klasszis rövidpályán egyáltalán nem szokott úszni, s csakis a hazai pálya miatt vállalta el, hogy egyedül ebben a számban vízbe ugorjon. A hangcsoui teniszstadionban kialakított uszodában kitörő lelkesedéssel fogadták a nézők, őt éltető hatalmas zászlókkal is készültek. A kínai staféta végül a harmadik lett futamában, és a negyedik idővel jutott tovább.

Az esti programban csak Hosszú Katinka képviseli majd a magyar színeket: a háromszoros olimpiai bajnok magyar idő szerint 12.20 ugrik medencébe 100 méter vegyesen, ahol címvédő és világcsúcstartó is egyben.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×