eur:
394.12
usd:
364.92
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Eric Moussambani egyenlítői-guineai úszó a Duna Arénában
Nyitókép: Magyar Úszó Szövetség, Facebook

Budapestre jött Eric, az angolna

Az október 4. és 6. között a fővárosi Duna Arénában rendezendő Világkupa-versenyre érkezett hozzánk.

Október 4. és 6. között az úszóvilág színe-java a Duna Arénában szerepel az úszó Világkupa egyik rövid pályás őszi állomásán. A magyar válogatott jelenlegi megannyi szupersztárja - például a versenyre közönséget toborzó Hosszú Katinka - éppúgy látható lesz, mint a Magyar Úszó Szövetség Facebook-galériájának tanúsága alapján Eric, az angolna.

S hogy mit keres a tavalyi budapesti úszó-vb óta megfelezett lelátójú és a versenyre 50-ről 25 méteresre csökkentett versenymedencéjű uszodában Eric Moussambani, Egyenlítői-Guinea nemzeti hőse? Szinte hihetetlen, de

a 100 méteres gyorsúszás "legendája" Budapesten is medencébe ugrik, persze versenyprogramon kívül, olyan sportolókkal versenyezve, akiknek nem az úszás az első számú sportáguk.

Moussambanival így összemérheti gyorsaságát Liu Shaolin Sándor téli olimpiai bajnok korcsolyázó, az olimpiai aranyérmes tornász Berki Krisztián, illetve a gátfutó Baji Balázs, a párbajtőröző Somfai Péter vagy a focista Torghelle Sándor. Később még egy olyan betétfutamban szerepel, ahol úszni csak felnőttként megtanuló emberek lesznek az ellenfelei.

Ismert, Eric Moussambani a 2000-es sydney-i olimpián lehetetlenül lassan úszta le a 100 méter gyorsot, a medencében teljesen egyedül, az első rajtnál ugyanis két ellenfelét is kizárták. Az olimpia "kedvencévé" vált sportoló úszását a Magyar Televízóban adáson kívül Knézy Jenő is végigkommentálta, a felvételt az archívum megőrizte. Az "Ott hal meg a medencében!", vagy a "Kivan, mint a liba, nézd!", illetve a "Milyen ország lehet ez vajon? Géza, Elemér, Q!" szófordulatok is legendássá váltak az azóta elhunyt sportriporter szájából.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×