eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk
Glasgow, 2018. augusztus 7.Hosszú Katinka a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 200 méteres vegyesúszásának elődöntőjében 2018. augusztus 7-én. (MTI/AP/Darko Bandic)
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Hosszú Katinka nem vállal "mamutprogramot"

Petrov Árpád, az Iron Ladyt két hónapja felkészítő edző őszinteséget kínál az úszónőnek, valamint azt, hogy külföldi szakemberek bevonásával javítsa a rajtját és a fordulóját.

Igen sikeresen indult Hosszú Katinka ősze új edzőjével, Petrov Árpáddal, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő az eindhoveni világkupa-állomáson régi jó szokása szerint 4 arany- és 2 bronzérmet szerzett.

A köztelevízió kedden meg is szólaltatta az új mestert, és a titok iránt érdeklődött.

"Nagyon jó az összhang, mindig megtaláljuk azt a módszert, amivel a holtpontokon túljutunk. Őszintén meg tudunk beszélni mindent" - ecsetelte Petrov.

Eindhoven tulajdonképpen csak a "próbája" volt az addig két hónapnyi közös munkának, ott találkozott az Iron Lady először komoly ellenfelekkel, és

200 vegyesen, valamint 200 pillangón kifejezetten jó időeredményekkel tudott győzni.

Petrov svájci edzői karrierjét azonnal otthagyta, amint hívta az Iron csapat, Hosszút edzeni olyan szakmai lehetőségnek tartja, mintha bankárként egy menő svájci vagyonkezelő állásba hívták volna. Mint a televíziónak elárulta, körülbelül

5-6 évre tervez az úszónővel,

akivel a terve inkább emberi, mint szakmai, mivel Hosszú Katinka edzésprogramja annyira egyedülálló, hogy ahhoz nehéz lenne mit hozzátenni.

"Ezt próbálom kiegészíteni egyrészt őszinteséggel, másrészt olyan kis dolgokkal, amikben még van potenciál, gondolok itt a rajtra vagy a fordulóra" - beszélt szakmai motivációjáról.

Petrov az eindhoveni útja során például holland szakemberek bevonásával elemezte Hosszú úszását,

amit "érdekes inputoknak" nevezett.

Hosszú Katinkát október 4. és 6. között - mint edzője fogalmazott - nem "mamutprogramban" láthatjuk a Duna Arénában esedékes világkupaversenyen: "Minden nap 2-3 számra számíthat a közönség, és mindegyik számban nagyon kemény versenyzésre", ami előtt már csak a lelki felkészítés és egy hosszabb bemelegítés vár az úszónőre, aki jelenleg 399-szeres világkupaérmes.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×