eur:
395.03
usd:
365.46
bux:
65440.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Glasgow, 2018. augusztus 7.Hosszú Katinka a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 100 méteres hátúszásának döntője után 2018. augusztus 7-én. Hosszú a negyedik helyen ért célba. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Hosszú Katinka 100 vegyesen írhat történelmet

A csütörtök délutáni programban megszerezheti 400. egyéni világkupaérmét az Iron Lady. A délutánt fél 6-kor Eric, az angolna nyitja.

Szinte biztos, hogy a csütörtök esti programban 400. egyéni világkupaérmét is begyűjti Hosszú Katinka, mivel a Duna Arénában zajló budapesti verseny csütörtök délelőtti előfutamaiból két számban is a legjobb idővel jutott a döntőbe, a 100 méteres vegyesúszás döntője pedig a program elején lesz este. A fantasztikus eredmény eléréséhez egyetlen dobogós helyezésre van szüksége a hazai publikum kedvencének.

A Duna Arénába már a délelőtti előfutamokra több száz néző látogatott ki, maratoni hosszúságú program várt rájuk, annak köszönhetően, hogy

40 ország 500 versenyzője nevezett,

s hatalmas létszámmal képviselték magukat a hazai sportolók.

Női 400 méter gyorson 17 magyar ugrott a medencébe, de egyikkőjüknek sem sikerült kiharcolnia a döntőbe jutást, a legközelebb ehhez Fábián Fanni volt, ő 25 századdal maradt le a finálét jelentő nyolcadik helyről.

A férfiaknál szintén 400 gyorson az 53 induló mintegy fele volt magyar, végül Holló Balázs, Verrasztó Dávid és Bernek Péter is bekerült a döntőbe.

Hosszú Katinka először 100 méter vegyesen indult, a magyar közönség pedig továbbra is érezhetően rajong a háromszoros olimpiai bajnokért.

A 29 éves sztár kiváló, 57,91 másodperces idővel, saját világcsúcsától (56,51) kevesebb mint másfél másodperccel elmaradva, a második amerikai Kathleen Bakerre több mint egy másodpercet verve ment tovább.

A férfiaknál Dudás Dániel és Földházi Dávid lesz ott ennek a számnak a fináléjában.

Női 50 méter háton legjobb magyarként Burián Katalin a 12. lett, míg 200-on a férfiaknál Telegdy Ádám és Bernek Péter is bejutott a döntőbe.

A "legmagyarosabb" finálé női 200 méter pillangón jött össze, ugyanis a toronymagasan első Hosszú Katinka mellett Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána is továbblépett.

Férfi 100 pillangón Cseh László harcolta ki a döntős szereplést.

A délelőtti programot a leggyorsabb szám, az 50 méter gyors zárta, az egyetlen magyar továbbjutó a férfi versenyben Lobanovszkij Maxim volt.

Mivel a világkupában nincs korhatár, ezért sok rendkívül fiatal versenyző is megmutathatta magát,

több 2006-os születésű, azaz 12 éves tehetség is a vízbe ugrott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×