eur:
394.29
usd:
371.71
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Hosszú Katinka a női 4x200 méteres gyorsváltó döntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 27-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Hosszú Katinka kifacsarja a testét

A vegyesúszás marad a prioritás Hosszú Katinka számára - mondta az Indexnek új edzője. Petrov Árpád kiemelte, hogy nem dobnak ki mindent a Shane Tusuppal végzett edzésprogramból, csak finomhangolást végeznek.

Májusban vette fel a kapcsolatot Hosszú Katinka Petrov Árpáddal, aki új edzője lett a Shane Tusuppal való szakítás után.

„Beszélgettünk. Először a technikájáról. Másnap a klubjáról, elmeséltem a svájci tapasztalataimat, hogy mi hogyan működik ott. Harmadszor ismét a technika jött szóba. Nem mondom, a másodiknál talán már megfordult a fejemben, hogy akár együtt is folytathatjuk. A harmadik beszélgetés végén viszont már ő dobta fel a lehetőséget: mi lenne, ha együtt folytatnánk? Bólintottam” - mondta a Svájcból hazatért edző az Indexnek adott interjúban.

Petrov Árpád számára az volt a fontos a beszélgetésekben, hogy a háromszoros olimpiai bajnok mennyire gondolja komolyan az úszást hosszú távon.

„. Megnyugtathatok mindenkit, komolyan akarja az úszást, nem köszönt el ő még egy részidőtől sem.

Túlnőni önmagán mindennap, még mindig ez a szemlélete és vágya.

Katinka nagyon tudatos versenyző, ezzel nem árulok el nagy titkot. De neki is fontos a visszacsatolás, hogy lássa valaki a munkáját, hogy helyesbítsék, ha éppen arra van szükség. Tudja tervezni a mozgását, de egy külső szemre szüksége van” - fejtette ki.

Az Iron Swim bezélt arról is, hogy Hosszú Katinka a glasgow-i Európa-bajnokság után két napot pihent, „és keményen edz azóta, kifacsarja a testét a szemem előtt, hogy sikeres legyen.”

„ Biztosan sokszor megkapom majd, hogy nem vagyok olyan jó edző, mint Shane, ha nem nem fog annyit nyerni, de azt illik látni, hogy teljesen más a jelenlegi élethelyzet.

Én magam sem tudtam elképzelni, hogy Katinka egy edzésen háromszor is kifulladásig hajtja magát. És nem kér együttérzést. Ha háromszor kell meghalni egy edzésen, mert éppen úgy tudja legyőzni önmagát, akkor meg fogja tenni. A 400 vegyesre való felkészülés nem a fehérgallérosok sportja” - hangsúlyozta.

Petrov Árpád elmondta, hogy a Shane Tusuppal kialakult automatizmusokat, a jól működő rendszert felesleges felborítani.

„A magam individuumával állok be, helyettesíteni úgysem tudom, és az a legnagyobb kihívás, hogy azokat a nyerő automatizmusokat, amik jól működnek például a call roomban, felerősítve visszakapja tőlem. Katinka rendszerébe nem betolakodni kell, hanem beilleszkedni, nem felforgatni, hanem helyenként finomítani, ha szükséges.

Nem temetjük Shane-t, mert minek kellene mindent kidobni? Számomra is nagyon újszerű, hogy az edzés milyen szakaszain vannak a hangsúlyok”

- nyilatkozta az edző, aki szerint Hosszú Katinka továbbra is a vegyesúszásra koncentrál majd.

"Annyit látok, Katinka vegyesen erős lesz. Olyan vitalitás van benne ugyanis, amit sokan megirigyelhetnek. Ő nem fog pihenőt kérni, nem fog a kisebb ellenállás felé terelődni, nem lazít, hanem meg akarja mutatni. Erős és céltudatos nő" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

A Revolut egyik részvényese úgy véli, hogy a cég 45%-kal értékesebb, mint egy évvel ezelőtt - számolt be a Bloomberg. Bár a Schroders néhány millió fontos részesedése viszonylag kicsinek mondható a cég egészéhz képest, ez alapján a Revolut értéke a tavalyi 17,7 milliárd dollárról 25,7 milliárd dollárra nőhetett. A fintechek és a hagyományos bankok közötti versenyről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT konferenciáján. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×