eur:
393.23
usd:
367.39
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Új program az úszóknál, komoly szankciók várnak a bűnösökre

Elindult a Magyar Úszó Szövetség komplex gyermekvédelmi programja, amely az edzők, a sportolók és a szülők felé is magatartási kódexet határoz meg. A részletekről Wladár Sándor, a szervezet elnöke beszélt.

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke a hétfői sajtóbeszélgetésen kiemelte, régi elmaradását pótolja ezzel a szervezet, amely egy olyan jelzőrendszert kívánt felállítani, ami bárki számára elérhető. Hozzátette, hogy bár jelentősen változott az edző-versenyző-szülő kapcsolatrendszer azóta, amióta ő volt versenyző, sokat változtak a módszerek is, de minden bejelentést a maximális körültekintéssel vizsgál majd ki a felelős testület, akik pedig "bűnösök", azoknak "rendkívül kemény szankciókkal kell szembenézniük".

Wladár Sándor az InfoRádiónak elmondta,

a szabályrendszer a gyermekvédelem mellett leírja az edzői, és akár még a szülői magatartásra vonatkozó normákat is, amelyeket mindenkinek be kell tartania.

A MÚSZ plakátokat és roll-upokat (feltekerhető reklámfelület) helyez majd ki minden magyarországi uszodában, ezen kívül a szövetség megújult honlapján is megtalálhatóak a részletek a programról, amelynek egyik legfontosabb pontja, hogy bárki bejelentést tehet a gyermekvedelem@musz.hu e-mail címen, vagy a +36303912292-es telefonszámon.

"Egy olyan vonal, email, illetve telefon fog működni, ami a nap 12 órájában elérhető lesz, és ígérem, hogy minden esetben, amikor bebizonyosodik, hogy valamilyen gyermekvédelmi érdeket sért, azt ki fogjuk vizsgálni" - hangsúlyozta Wladár Sándor.

A program haszna, az uszodai kultúra finomodása

A program lényege a prevenció, hogy megszüntessenek minden bántalmazást, legyen az fizikai vagy lelki. A jelzőrendszer kialakítása különösen fontos, ugyanis a múltban ugyan néhány hétig hangos volt a bulvársajtó ezektől az esetektől, de nem történt érdemi cselekvés.

5-10 éve keringtek történetek a sajtóban bántalmazással kapcsolatban, azóta csak egy olyan esetről tudnak az elmúlt két évből, amelyről kiderült, hogy bizonyos érdekeket sértett, de ott meg is kapta az illető a büntetését - vélte Wladár Sándor.

Jó eredmények, jó példaképek

Wladár Sándor véleménye szerint többek között azért fejlődik az uszodai kultúra, mert az edzők/versenyzők egyre inkább eredményekkel hívják fel magukra a figyelmet. Ezzel párhuzamosan az anyagi és egyéb lehetőségek is bővülnek, a megszerzett bizalmat pedig óriási felelősség megőrizni, és a megszerzett javakat senki nem akarja elveszteni.

"Egyre több jó példakép van, egyre megbecsültebbek az edzőink, van mit veszteniük"

- vélekedett Wladár Sándor.

A témával részletesebben is foglalkozik az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsora csütörtök este fél nyolctól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×