eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Edzés a felújított Császár-Komjádi Sportuszoda ünnepélyes átadása napján, 2017. július 13-án. Az uszoda a 2017-es FINA vizes világbajnokság egyik edzőhelyszíne.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Kitiltják a bántalmazást az uszodákból - már él a panaszvonal

Már működik az a telefonszám, amelyen keresztül a gyermekek elleni jogsértéseket jelezhetik az érintett úszók vagy a szülők. A részletekről Danks Emese, a Magyar Úszó Szövetség gyermekvédelmi programjának vezetője beszélt az InfoRádiónak.

Az új gyermekvédelmi program lényege a prevenció, hogy a gyermekek elleni bármiféle bántalmazást - szexuális, fizikai, lelki - felszámoljuk az uszoda környezetéből, a magyar úszásból mondta az InfoRádiónak Danks Emese, a Magyar Úszó Szövetség gyermekvédelmi programjának vezetője.

Danks Emese szerint a program alappillére a jelzőrendszer - gyermekvedelem@musz.hu, vagy a +36303912292-es telefonszám -, amelyen keresztül bejelentést tehet a gyermek, vagy a szülő, ha gyermekét bántalmazzák, zaklatják.

A program vezetője hozzátette, a jelzőrendszeren keresztül tudják a MÚSZ segítségével a felelősségre vonást is elkezdeni.

"Kivizsgáljuk a panaszt, a testület jogosult arra, hogy a Magyar Úszószövetség fegyelmi bizottsága felé javaslatot tegyen"

- mondta Danks Emese.

Tanácsadás

Danks Emese gyermekvédelmi felelős, így a tanácsadó funkciót is ellátja, hiszen nála csörögnek a telefonok, hozzá futnak be az e-mailek.

"Azonnal tudok intézkedni, azonnal jogosultságom van, hogy az edzővel, vagy bárhol ahol a sérelem történt, ott az illetékesekkel felvegyem a kapcsolatot, és kialakítsak egy kórképet" - jegyezte meg.

Fő a biztonság

"A legfontosabb, hogy érezzük magunkat biztonságban, bármi baj van, akkor van kihez szólni, van hova jelezni"

- mondta, és hozzátette, hogy a beérkezett ügy eljut-e a fegyelmi bizottsághoz, az a súlyosságától függ.

A témával csütörtök este fél nyolctól részletesebben is foglalkozik az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsora.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×