eur:
393.55
usd:
364.53
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nyert az Újpest, még nincs biztonságban a Mezőkövesd - eredmények

A Mezőkövesd 1-0-ra kikapott a vendég Újpesttől a labdarúgó OTP Bank Liga vasárnapi, 32. fordulójában, így mivel a Balmazújváros és a Vasas is győzött, még nem biztosította be további NB I-es tagságát.

A Mezőkövesd 1-0-ra kikapott a vendég Újpesttől a labdarúgó OTP Bank Liga vasárnapi, 32. fordulójában, így mivel a Balmazújváros és a Vasas is győzött, még nem biztosította be további NB I-es tagságát.

A hazaiaknak ezzel megszakadt a hárommeccses győzelmi sorozatuk, a fővárosi csapat - mely szerdán megnyerte a Magyar Kupát - pedig három nyeretlen bajnoki után tudta ismét begyűjteni a három pontot.

Agresszíven kezdett az Újpest, majd egy potyagóllal vezetést is szerzett. Pauljevic az alapvonal közeléből, balról gyengén középre adott, a jobb kapufánál érkező labdára Dombó rávetődött, de az a hóna alatt becsúszva a kapuba gurult. Vezetése tudatában visszavett a tempóból a fővárosi csapat, s a szünetig komolyabb helyzet egyik oldalon sem alakult ki.

A fordulást követően a hazaiak játszottak gólratörőbben, de nem sikerült bevenniük Gundel-Takács kapuját. Az Újpest - amelyet szurkolói folyamatosan éltettek a "Kupagyőztes, kupagyőztes" rigmussal - tartotta előnyét. Kuttor Attila vezetőedző a hajrára cserékkel frissítette csapatát, de ez sem használt, a helyzeteket nem sikerült értékesíteni. Az utolsó percekre ráadásul meg is fogyatkozott a Mezőkövesd, Katanec ugyanis megkapta a második sárga lapját.

Ferencvárosi vereségével sereghajtó a DVTK

A Ferencváros házigazdaként 4-0-ra legyőzte a kiesőhelyen álló Diósgyőr csapatát.

A kezdés előtt a hazai közönség a szombaton tizennyolc év után bajnoki aranyérmet nyert ferencvárosi vízilabdázókat ünnepelte, akik a pályán tiszteletkört tettek a trófeával.

Ilyen felvezetést követően a vendéglátók rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a 20. percben már két góllal vezettek. A lényegesen aktívabb ferencvárosiak közül előbb Böde Dániel lőtte, majd 11 perccel később Joseph Paintsil fejelte a labdát a kapuba. A miskolciak mezőnymunkával igyekeztek megnehezíteni a házigazdák dolgát, de védelmük közel sem zárt biztosan, támadásra pedig egyáltalán nem futotta az erejükből. A folytatásban a fővárosiak nyugodtan szőtték akcióikat, Ivan Rados, a diósgyőriek kapusa többször avatkozott játékba, még bravúros védést is bemutatott.

Paintsil kihagyott ziccerével indult a második félidő, amelyben közepes iram mellett végig a hazaiak irányították a játékot. Gólhelyzetig azonban ritkán jutottak, és a befejezéseknél nem koncentráltak megfelelően. Rados továbbra is megbízhatóan játszott, de nem állították nehéz feladat elé a ferencvárosiak. A 86. percben a cserember Hajnal Tamás volt eredményes, aki Paintsil lapos centerezését emelte a kapuba hét méterről. Hajnal a harmadik mérkőzését játszotta a bajnoki idényben, legutóbb fél éve lépett pályára. A végeredményt a mezőny legaktívabb játékosa, Paintsil állította be, aki a 94. percben értékesítette azt a büntetőt, amit az ellene elkövetett szabálytalanság miatt ítéltek meg.

A Ferencváros - amely Balmazújvárosban játszik az utolsó fordulóban - házigazdaként veretlenül, 13 győzelemmel és négy döntetlennel zárta a bajnoki szezont. A DVTK a forduló előtt még bennmaradást érő helyen állt, vereségével - valamint közvetlen riválisai, a Balmazújváros és a Vasas győzelmével - azonban sereghajtó lett.

A Vasas FC 1-0-ra legyőzte a Haladást

Viszonylag élénk tempóban kezdtek a csapatok, a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Később a Vasasnak volt több kapura lövése, majd a hajrában alaposan visszaesett a színvonal, felépített támadásaikat a tizenhatoshoz érve rosszul fejezték be a csapatok.

A második félidőben többet birtokolták a labdát az angyalföldiek, többször próbálkoztak, mint ellenfelük, a hajrában egy alkalommal a kapufát találták el, majd a 91. percben Hangya beíveléséből Pavlov befejelte a győztes gólt. Így a bennmaradásért zajló küzdelemben a fővárosi csapat helyzete kicsit javult, a Haladásé pedig némileg romlott.

A hosszabbításban győzött Pakson a Balmazújváros

A bennmaradásért küzdő Balmazújváros a rendes játékidő hosszabbításában szerzett góllal győzött vasárnap a dobogóért harcoló Paksi FC vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.

A hajdúságiak sikerükkel megtartották tizedik helyüket, azaz éppen a kiesőzóna felett állnak egypontos előnnyel, ugyanakkor a tolnaiak vereségükkel már nem szerezhetik meg a harmadik pozíciót és a nemzetközi kupaszereplésre is csak akkor marad esélyük, ha a tavalyi bajnok Budapest Honvéd nem győz az éllovas Videoton FC vendégeként.

Az élvonalbeli tagságának meghosszabbításáért küzdő Balmazújváros kezdte támadóbb felfogásban a mérkőzést, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani a szervezetten futballozó paksiak ellen. Negyedóra elteltével visszaesett az iram, így a szünetig jószerivel mezőnyjátékot láthattak a nézők - leszámítva két paksi lehetőséget a játékrész hajrájában.

A folytatásban a Paks futballozott veszélyesebben, mégis a vendégek jártak közelebb a gólhoz, ugyanis Sigér egyszer a jobb kapufát találta el. Hiába volt fontos mindkét csapat számára a három pont megszerzése, a hajrában egyik sem tudott újítani. Ennek ellenére a Balmazújváros örülhetett a lefújáskor, mert Rus 25 méteres szabadrúgásból hatalmas gólt lőtt a hosszabbítás perceiben.

OTP Bank Liga, 32. forduló:

  • Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 0-1 (0-1)
  • Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 4-0 (2-0)
  • Vasas FC - Swietelsky-Haladás 1-0 (0-0)
  • Paksi FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0-1 (0-0)
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×