eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Lyon, 2018. május 16.Antoine Griezmann, az Atlético Madrid játékosa (j) ünnepli az Olympique Marseille elleni második gólját a labdarúgó Európa Liga döntőjében a lyoni stadionban 2018. május 16-án. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Nyitókép: GUILLAUME HORCAJUELO

Griezmann vezérletével az Atlético nyerte az Európa Ligát

Bár az Olympique Marseille kezdett jobban, de aztán az Atlético Madrid simán, 3-0-ra megnyerte a labdarúgó Európa Ligát.

A két összeállítás. OM: Mandanda – Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi – Anguissa, Sanson – Thauvin, Payet, Ocampos – Germain. Atlético: Oblak – Vrsaljko, Giménez, Godín, Lucas – Correa, Saúl, Gabi, Koke – Diego Costa, Griezmann.

Az első helyzet a franciáké volt, Germain lőtt jó helyzetből a kapu fölé. Nem sokkal később Adil Rami kísérletezett, alig lőtt a kapu mellé.

Az első félidő felénél vezetést szerzett az Atlético – de csak akkora érdeme volt benne, hogy Griezmann belőtte a ziccert. Mandanda rosszul rúgta ki a labdát, Anguissa nem tudta birtokba venni, az Atlético azonnal indult, s a tisztán kilépő Antoine Griezmann, akinek eddigi pályafutása során nagyon nem volt szerencséje a döntőkkel, hidegvérrel a kapuba lőtt. Francia lőtt gólt, de nagyon nem örültek neki a franciák. Atlético Madrid–Olympique Marseille 1-0

Az OM próbál támadni, de nem igazán hatékony. Az Atlético védelmét nagyon nehéz feltörni.

Vezéráldozat az OM-nél, Payet, aki sérült volt a mérkőzés előtt nem tud tovább játszani. Elsírta magát, még az ellenfél, Griezmann is vigasztalta.

Costa ugrott volna ki, de Sarr lekapcsolta az átadást. Nagy helyzet lett volna.

Véget ért az első félidő, Griezmann kihasználta az Atlético egyetlen (ajándékba kapott) helyzetét, s ezzel vezet. Az OM 61 százalékban birtokolta a labdát.

Megkezdődött a második játékrész, szakad az eső Lyonban.

Már 2-0-ra vezet az Atlético. A 49. percben Koke passzával Griezmann kilépett, s aztán átemelte a labdát a kivetődő Mandandán. Nehéz nem arra gondolni, hogy eldőlt a finálé. Atlético Madrid–Olympique Marseille 2-0.

Az 52. percben Griezmann a rövid sarok felé rúgta a szögletet, Godin alig csúsztatott a kapu mellé.

A második marseille-i csere, Ocampos helyett Clinton Njie állt be.

Uralja a játékot az Atlético, veszélyesebbek a támadásai, pedig az OM-nél van többet a labda.

Az öt perce beállt Mitroglu fejese nyomán a labda a kapufáról kipattant. Elment az OM nagy esélye.

Nem adta fel az OM: Amavi jól eltalált lövését azonban Oblak megfogta.

Correa helyére beszállhat Thomas Partey.

87. perc: Griezmann, Diego Costa, Koke, majd Gabi volt a labda útja, a csapatkapitány a 81. európai kupameccsén a második gólját szerezte. Atlético Madrid–Olympique Marseille 3.0.

Pályán Fernando Torres, az Atlético világ- és Európa-bajnoka, aki az idény végén búcsúzik a klubtól. Griezmannt így külön meg tudta ünnepelni a publikum.

Vége: 3-0-s győzelemmel kupagyőztes az Atlético Madrid.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×