INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

kajak-kenu

magyar kajak-kenu szövetség

kongresszus

magyarország

2019

Rangos nemzetközi eseménynek lesz a magyar kajak-kenu sportág a házigazdája

InfoRádió

Lezárult a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség 36. Kongresszusa Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. Magyar szempontból a legfontosabb hír, hogy a rendkívül rangos eseménynek két év múlva a magyar kajak-kenu sportág lehet majd a házigazdája.

A tisztújítás során ismét bizalmat kapott, így már harmadik olimpiai ciklusának kezdhet neki az eddigi elnök, a spanyol Jose Perurena Lopez, aki újraválasztása után beszédében elmondta, hogy rendkívül büszke azokra a csütörtökön elfogadott szervezeti változásokra, amelyek biztosítják a sportág globális képviseletét az ICF-en belül.

A legfontosabb újítás, hogy a kontinentális kajak-kenu szövetségek elnökei mostantól bekerülnek az ICF végrehajtó bizottságába.

“Óriási megtiszteltetés, hogy a Tokiói olimpiáig vezethetem a sportágat, hiszen eddig is az egész életem a kajak-kenuról szólt. Nagyon örülök, hogy a csütörtöki rendkívüli kongresszuson a küldöttek megszavazták az új irányítási struktúránkat. Szintén fontos előrelépés, hogy már nemcsak a vízen, hanem az elnökségben is egyre inkább megvalósul a nemek egyenlősége, ezt bizonyítja az is, hogy az idei tisztújításon éppen annyi hölgy szállt harcba az alelnöki pozíciókért, mint ahány férfi kolléga” – mondta Jose Perurena, aki beszédében megköszönte az azeri kajak-kenu szövetségnek a kongresszus lebonyolítását is.

Újraválasztották alelnöknek a franciák háromszoros olimpiai bajnokát, Tony Estanguet-et, szintén alelnök lett a Német Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Thomas Konietzko is. Az ICF eddig első alelnökének, Vaskuti Istvánnak a helyére pedig a Dél-Amerikai Kajak-Kenu Szövetség női vezetője, az argentin Cécilia Farias került.

A fontosabb tisztségek közül említésre érdemes, hogy az ICF pénztárnoka továbbra is az olasz Luciano Buonfiglio marad, valamint megtartotta pozícióját a gyorsasági bizottság élén a kanadai Frank Garner is, aki ezen a szavazáson szoros versenyben múlta felül Moszkva olimpiai bajnokát, Vaskuti Istvánt.

A kongresszus döntött arról is, hogy Stand Up Canoe néven új szakágat hoz létre az ICF berkein belül- olvasható a magyar szövetség honlapján.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018