INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

Bontják a Puskás Stadiont

InfoRádió / MTI

Elkezdődött a Puskás Ferenc Stadion vasbetonszerkezeteinek bontása. Skardelli György építész-tervező elmondta: a létesítmény mintegy 63 ezer néző befogadására lesz alkalmas, várhatóan 2019-re lehet kész és koncerteket is rendezhetnek benne.

"A bontási munkálatok a hónap elején elkezdődtek, az alsó lelátó betonszerkezetét már le is bontottuk. A főlelátónál most a földfeltöltést szállítják el, és belekezdtek a felépítmény egyes elemeinek a bontásába is" - közölte Skardelli György.

Közölte, hogy a bontás idén októberben zárul, akkor kezdődhet az új épület építése.

Hozzátette: "az, hogy meddig tartanak a munkálatok, attól függ, hogy a versenyeztetés során kiválasztott fővállalkozó mit vállal az építést tekintve. Azt biztosan elmondható, hogy 2019-re az új stadionnak állnia kell, ha törik, ha szakad. Hiszen 2020-ban lesznek az Európa-bajnoki csoportmérkőzések, amivel kapcsolatban az UEFA-nak vannak elvárásai. Eszerint egy évvel korábban ennek a stadionnak készen kell lennie" - fogalmazott az új Puskás Ferenc Stadion tervezője.

Az új stadion befogadóképessége, ha a maximális igénybevétellel számolunk - az újságírókkal és a mozgássérült helyekkel együtt is -, eléri a 63 ezres nézőszámot.

Hozzátette: "ha az ember a legnagyobb világsztárok koncertjeit akarja megnyerni, akkor bizony egy ekkora befogadókészségre szükség van. Az új stadion koncertekkor akár a 78 ezres nézőt is fogadhat, ennek megfelelően van kialakítva minden szükséges kiszolgáló helység".

"Emellett a 2024-es olimpiának is egyik fontos helyszíne lehet, fontos helyszínként szerepel az olimpiai pályázatban" - hangsúlyozta Skardelli György.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018