eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin

Bontják a Puskás Stadiont

Elkezdődött a Puskás Ferenc Stadion vasbetonszerkezeteinek bontása. Skardelli György építész-tervező elmondta: a létesítmény mintegy 63 ezer néző befogadására lesz alkalmas, várhatóan 2019-re lehet kész és koncerteket is rendezhetnek benne.

"A bontási munkálatok a hónap elején elkezdődtek, az alsó lelátó betonszerkezetét már le is bontottuk. A főlelátónál most a földfeltöltést szállítják el, és belekezdtek a felépítmény egyes elemeinek a bontásába is" - közölte Skardelli György.

Közölte, hogy a bontás idén októberben zárul, akkor kezdődhet az új épület építése.

Hozzátette: "az, hogy meddig tartanak a munkálatok, attól függ, hogy a versenyeztetés során kiválasztott fővállalkozó mit vállal az építést tekintve. Azt biztosan elmondható, hogy 2019-re az új stadionnak állnia kell, ha törik, ha szakad. Hiszen 2020-ban lesznek az Európa-bajnoki csoportmérkőzések, amivel kapcsolatban az UEFA-nak vannak elvárásai. Eszerint egy évvel korábban ennek a stadionnak készen kell lennie" - fogalmazott az új Puskás Ferenc Stadion tervezője.

Az új stadion befogadóképessége, ha a maximális igénybevétellel számolunk - az újságírókkal és a mozgássérült helyekkel együtt is -, eléri a 63 ezres nézőszámot.

Hozzátette: "ha az ember a legnagyobb világsztárok koncertjeit akarja megnyerni, akkor bizony egy ekkora befogadókészségre szükség van. Az új stadion koncertekkor akár a 78 ezres nézőt is fogadhat, ennek megfelelően van kialakítva minden szükséges kiszolgáló helység".

"Emellett a 2024-es olimpiának is egyik fontos helyszíne lehet, fontos helyszínként szerepel az olimpiai pályázatban" - hangsúlyozta Skardelli György.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×