eur:
394.43
usd:
369.69
bux:
65295.05
2024. április 19. péntek Emma

Férfi kézilabda BL - A La Rioját kapta a Veszprém, a Löwent a Szeged

Az MKB-MVM Veszprém a spanyol La Rioját, a MOL-Pick Szeged a német Rhein-Neckar Löwen csapatát kapta ellenfélnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi, bécsi sorsolásán.

Az első mérkőzéseket március 11. és 15. között rendezik, a visszavágókra március 18. és 22. között kerül sor.

A kiemelés alapján mindkét magyar csapat otthon játszhat a második összecsapáson.A csoportelső Veszprém - amely az előző idényben bejutott a négyes döntőbe, és most is oda szeretne kerülni - egy másik csoportból érkező negyedikkel kerülhetett össze, így kaphatta volna akár a címvédő német Flensburg-Handewittet vagy a dán Aalborg együttesét is. Ennek tükrében és az előzetes veszprémi vélemények alapján a spanyol La Rioja kedvező ellenfélnek számít.

A tavaly EHF Kupa-győztes Szeged második volt csoportjában, neki egy másik csoportbeli harmadik jöhetett ellenfélnek, és a lehetségesek közül megkapta a legkomolyabb riválist, a Bundesliga második helyén álló Rhein-Neckar Löwent - jóllehet a horvát RK Zagrebbel vagy a lengyel Wisla Plockkal is összesorsolhatták volna.

Már a nyolcaddöntőben megismétlődik a tavalyi döntő, mivel a címvédő Flensburg - amely csak negyedik lett csoportjában - találkozik a THW Kiellel, vagyis a 2014-es Final Four résztvevői közül egy egészen biztosan hiányozni fog a végjátékból.

A tavaly harmadik Barcelona a szegedi csoportból érkező dán Aalborgot kapta, míg a mezőny egyetlen százszázalékos együttesére, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev által irányított lengyel Kielcére a francia Montpellier vár.

A Nagy Kornéllal felálló Dunkerque francia házirangadót vív a PSG-vel - ahonnan Császár Gábor éppen a múlt héten távozott -, a komoly skalpokat (Barcelona, Flensburg) begyűjtő lengyel Wisla Plock a macedón Vardar Szkopjével, míg a Zagreb a dán Koldinggal mérkőzik.

A nyolcaddöntő párosításai:
La Rioja (spanyol) - MKB-MVM VESZPRÉM
Rhein-Neckar Löwen (német) - MOL-PICK SZEGED,
Montpellier (francia)-Kielce (lengyel)
Aalborg (dán)-Barcelona (spanyol)
Flensburg-Handewitt (német) - THW Kiel (német)
Dunkerque (francia)-PSG (francia)
Wisla Plock (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón)
RK Zagreb (horvát)-Kolding (dán)

Az első mérkőzéseket március 11-15., a visszavágókat március 18-22. között rendezik.

A negyeddöntők sorsolása március 24-én lesz, itt az első felvonást április 8-12., a visszavágókat pedig április 15-19. között játsszák. Az elődöntő sorsolását április 21-én tartják. A négyes döntőnek május 30-án és 31-én Köln ad otthont.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×