eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A Manchester City gólerősebb, mint a XX. és eddig a XXI. században bármelyik angol élvonalbeli klub

Az angol Premier League hétvégi fordulójának slágere a Chelsea-Arsenal rangadó. Észak-London (egyik) csapata Dél-Londonba kirándul. Fernando Torres az egyik, Robin van Persie a másik oldalon.

Azt írja az egyik londoni lap, hogy egy hónappal később rendezik ezt a találkozót, mint ahogy a Chelsea igazán szerette volna. Valóban, az Arsenal szeptember végén sokkal rosszabb állapotban volt, mint most. Elsősorban a 13 mérkőzésen 9 gólt szerzett Robin van Persie vezérletével elhagyta a kieső zónát, s immár a BL-szereplést jelentő negyedik helyről álmodozhat.

A két csapat legutóbbi mérkőzését, az Emirates Stadionban az Arsenal nyerte meg, de azt megelőzően öt találkozón is a Chelsea volt a jobb. A mondat már önmagában is sejteni engedi, az utóbbi időben nem sok babér termett az Ágyúsoknak a Stamford Bridge-en. Most abban reménykedhetnek, hogy a korábbi hetekhez képest erősödik a védelmük: Thomas Vermaelen visszatér a csapatba.

A Chelsea-nél is akad (nem is) egy visszatérő, Ramires térdsérülése után játékra kész. Letelt Fernando Torres három bajnoki mérkőzésre szóló eltiltása, a spanyol csatár foglalja el Didier Drogba helyét, aki ellenben megkezdi eltiltása letöltését.

A két manchesteri csapat közül a Unitedre vár nehezebb feladat. Sir Alex együttese az Everton pályáján vendégeskedik majd. A csapatra ráfér a javítás, mert a legutóbbi hat mérkőzéséből csak kettőt nyert meg. Visszaesett az október elejéig még nagy formában futballozó Wayne Rooney formája is, aki a legutóbbi négy Premier League-mérkőzésén nem lőtt gólt.

A Manchester City a Wolverhamptont fogadja. Azt a csapatot, amelyet a hét közepén, Ligakupa-mérkőzésen idegenben 5-2-re győzött le. Nagy meglepetés lenne, ha nem folytatná a remek sorozatát, sőt, talán még az is, ha nem nyerne ismét legalább háromgólos különbséggel.

A bajnokságban vezető City 33 gólnál tart, sem a XX., sem a XXI. században nem akadt még csapat az angol élvonalban, amelyik 9 forduló után ilyen sok gólt ért volna el. A Wolverhampton nyeretlen a legutóbbi hét mérkőzésén.

A forduló párosítása
Szombat

Everton-Manchester U.
Chelsea-Arsenal
Manchester C.-Wolverhampton W.
Norwich C.-Blackburn R.
Sunderland-Aston Villa
Swansea C.-Bolton W.
Wigan Athletic-Fulham
West Bromwich A.-Liverpool

Vasárnap
Tottenham H.-Queens Park R.

Hétfő
Stoke C.-Newcastle U.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×